A. Danko vníma novú vládu pozitívne, rieši podľa neho problémy ľudí
29 | 12 | 2023 I Ivan Mihale

Predseda SNS a podpredseda Národnej rady (NR) SR Andrej Danko vníma novú vládu pozitívne.

Kabinet sa podľa neho konečne začal zaoberať vecami, ktoré ľudí čakajú ako nástrahy. Vyhlásil to v rozhovore pre TASR v rámci hodnotenia vlády. Kritizoval pritom predošlé vlády, ktoré podľa neho tieto veci neriešili.

"Pozitívum je, že konečne riešime veci, ktoré ľudia potrebujú vyriešiť," povedal Danko. Pozitívne vníma riešenia cien plynu, hypoték, problémov dôchodcov a pomoc rodinám. Ocenil by, keby sa vláda bavila aj o ďalšej pomoci, napríklad podpore bývania.

Tvrdí však, že štát je po predchádzajúcich kabinetoch rozkradnutý. Tie podľa neho takmer 20 miliárd eur "rozflákali". Hovorí o šialených zákazkách v envirorezorte či o rodinkárstve. "Veľkou lyžicou míňali a ten stav financií je veľmi zlý," uviedol.

Medzi priority SNS v budúcom roku zaradil Danko systémové opatrenia v oblasti cestovného ruchu a športu, keďže sa má zriadiť nové ministerstvo. To má zabraňovať chaosu v tejto oblasti. "Cestovný ruch a šport sú budúcnosť. Chcem, aby peniaze z hazardu išli do športu a do cestovného ruchu," podčiarkol.

Avizoval, že strana pripravuje viaceré projekty v oblasti kultúry, pri obnove hradov a zámkov.

Ľudská ministerka Šimkovičová: Nenastúpila som s krvavými očami...
Nové vedenie Ministerstva kultúry SR pripúšťa v budúcom roku personálne zmeny. Potvrdila to ministerka kultúry SR Martina Šimkovičová (nominantka SNS). "Nejaké zmeny určite nastanú, ale nebudem nikomu odkazovať cez médiá, že s jeho prácou nie som... Čítať ďalej
28 | 12 | 2023 | Tibor Malý/TASR

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik