Bola Jankovská vo väzbe týraná? (VIDEO)
22 | 12 | 2023 I Eka Balaskova

Bývalá štátna tajomníčka ministerstva spravodlivosti Monika Jankovská (nom. Smer-SSD) bola po dvoch nálezoch Ústavného súdu prepustená na slobodu z nezákonnej väzby. Jej kauza stále rezonuje. Aj vďaka médiám vtedajšieho hlavného prúdu, ktoré sa predbiehali v jej očierňovaní a lovení najlepšieho záberu zlomenej ženy na súde.

Kam sa stratila elegantná dáma z ministerstva a čo z nej urobilo trosku? Redakcia HD má k dispozícii otrasné poznámky overené súdnou znalkyňou. Jankovská o sebe dala vedieť aj v kauze Fatima, v ktorej figuruje ako poškodený Ondrej Janíček, ktorý však rozhodne nie je dôveryhodný. V jeho neprospech hovorí aj množstvo fotiek s ľuďmi blízkymi Danielovi Lipšicovi. Janíčkov bývalý blízky spolupracovník Róbert Dimčev hovorí o Janíčkových praktikách voči ľuďom, ktorých potrebuje a tiež o tom, ako sa tešil zo zúboženého Jankovskej stavu.

Videli divadlo

Verejnosť rozdelilo hlavné pojednávanie na Okresnom súde v Trnave. Pred ním, ale aj počas neho sa Jankovská fyzicky zložila, čo niektorí označili za divadlo. Ľudia s jasnejšou mysľou videli zlomenú ženu. Jej vzhľad sa nedá porovnať s tou elegantne odetou dámou. Čo ju tak zlomilo?

Prípad Jankovská: Zlomil ju Lipšicov systém (VIDEO+GALÉRIA)
Poznámky Moniky Jankovskej z väzby, čo jej tam robili, ako s ňou zaobchádzali, ako za ňou chodil vyšetrovateľ Juhás a prokurátor ÚŠP Kysel, ako jej Juhás povedal, že sa v živote nedostane na slobodu, mučenie, týranie, ponižovanie, vyhrážanie sa.... Čítať ďalej
27 | 11 | 2023 | Eka Balaskova

Kde sú tie médiá teraz?

Prečo tie médiá, ktoré sa vyžívali v jej očierňovaní, teraz o nálezoch Ústavného súdu mlčia? Na verejnosť prenikli okrem znaleckého posudku aj Jankovskej poznámky z väzby, ktoré pripomínajú veľmi nepekné rozprávania tých, čo prežili lágre. Že nie sú podvrh, overil detektor.

Zaujímavé je, že skutok prijímania úplatku a zneužívania právomoci verejného činiteľa, z ktorého bola obvinená Jankovská, v sadzbe 10-15r, a ktorý bol vysoko nadkvalifikovaný, bol pred pár týždňami prekvalifikovaný na sadzbu 3-8r, pekne v tichosti. O tom už médiá hlavného prúdu nenapíšu, ani prokurátori ÚŠP sa nepochvália na tlačovej konferencii.

Rukou písané poznámky Moniky Jankovskej z väzby

Znalecký posudok renomovanej súdnej znalkyne Eleny Fortis, ktorý má Hlavný denník k dispozícii potvrdzuje pravosť rukou písaných poznámok Moniky Jankovkovskej počas jej nezákonného 13 mesačného držania v kolúznej (najprísnejšej) väzbe:

  • „Prvý telefonát so synom som mala po 53 dňoch od zadržania. Návštevy mi najskôr neboli umožnené vôbec. Prvú videonávštevu som mala takmer po 3 mesiacoch v trvaní 20 minút za prítomnosti príslušníkov NAKA."
  • „Prvého pol roka som chodila na vychádzky do vychádzkového dvorca číslo dva. Jeho rozmery boli 10m2."
  • „Vyšetrovatelia, napríklad pán Juhás mi opakovane tvrdili, že nepotrebujem obhajcu, lebo ma idú vypočuť ako svedka. Ja som na obhajcovi vždy trvala."
  • „Príslušníkmi polície, pri výsluchoch, telefonátoch, eskortách, som bola neustále tlačená do toho, aby som začala spolupracovať, insk sa z väzby nedostanem. Bolo mi povedané, že som mala zabezpečovať drogy pre Fica, Kaliňáka a Počiatka."
  • „Taktiež mi bolo povedané, že vtedajší premiér Matovič opakovane kontaktoval vedenie NAKA s tým, že sa nesmiem dostať z väzby."
  • „Viackrát ma navštívili príslušníci polície, ktorí odo mňa chceli, aby som vypovedala na Fica, Kaliňáka, Počiatka, Pellegriniho, Kováčika. Jeden z nich mi povedal, že bol v kontakte s JUDr. Klimentom. Ten si zariadi, aby rozhodoval o mojej väzbe a prepustí ma, ak budem vypovedať. Do Vianoc vraj budem určite doma."
  • „JUDr. Kyseľ nám (mne a obhajcovi  pozn. red.) zvýšeným hlasom uviedol, že moja výpoveď je nepostačujúca, že som sa nepriznala v celom rozsahu a nedala som im tých správnych ľudí."
  • „JUDr. Kyseľ sa rozčúlil, postavil sa a kričal na mňa, že ma nikto z väzby neprepustí, neuzavrie so mnou dohodu o vine a treste a nenavrhne miernejší trest. Ďalej uviedol, že pokiaľ sa nepriznám v celom rozsahu, pôjdu po celej mojej rodine, budú preverovať mojich rodinných príslušníkov, vznesú im obvinenie za legalizáciu príjmov z trestnej činnosti, preveria  firmy môjho bývalého manžela, zavrú mi deti a do troch mesiacov bude všetko vybavené."
  • „Dňa 4.3.2021 ma sudca pre prípravné konanie prepustil z väzby na slobodu.
  • „Približne hodinu trvala procedúra prepustenia. Keď som vyšla pred brány väznice, zažila som obrovský šok. Stálo tam veľké auto, po zuby ozbrojení kukláči, množstvo novinárov. Na bolu stál môj obhajca. Pristúpil ku mne vyšetrovateľJuhás, ktorý ma zadržal a prikázal mi nastúpiť do auta. V aute sa na mňa usmial a povedal mi, že ma musí vypočuť a že ja sa z väzby nikdy nedostanem. V aute som sa zrútila a kričala som, že chcem obhajcu. On mi ho nechcel dovoliť."
  • "Počas celej väzby som trpela spánkovou depriváciou. Po celý čas mi bola veľká zima. Keď videla lekárka v akom som stave, tak mi povolili mať na cele prešivák.
  • „Jedlo, ktoré som dostávala bolo v umelohmotných nádobách a takmer vždy bolo studené."
  • "Každých 10 dní mi robili kompletnú prehliadku cely, všetky veci zo skrinky boli vyhádzané, jedlo, papiere, oblečenie, vyvlečené madrace, posteľné prádlo, všetko porozhadzované po zemi po celej cele. Vtedy mi vždy robili na inej cele osobnú prehliadku ktorá spočívala vo vyzlečení sa donaha, čupnutí si, či nemám niečo v otvoroch, zdvihnutí pŕs, prehliadka vlasov. Pri každom opustení cely bola osobná prehliadka pri ktorej mi prehmatali celé telo."

Šátek: Zadržanie Jankovskej po prepustení z väzby je účelové a nezákonné
05 | 03 | 2021 | editor01hd

Kauza Fatima

Ondrej Janíček je v trenčianskom podsvetí známa persóna, ktorú istý čas zastupoval aj Daniel Lipšic. Janíček bol viacerými svedkami v kauze Fatima vyhlásený za nedôveryhodného. Na sociálnych sieťach sa hrdí fotkami s Matovičom počas volebnej noci v 2020 aj pri viacerých príležitostiach, exposlankyňou Šofranko (jednotka na Matovičovej kandidátke pre voľby v r. 2020) aj s Lipšicom alebo s redaktorom portálu Startitup Šimonom Ždárskym. S tým dokonca absolvovali spoločnú návštevu festivalu na Balatone.

Nezákonná väzba z nej spravila zlomenú bytosť
Nezákonná väzba z nej spravila zlomenú bytosť
pinterest.com
Nezákonná väzba z nej spravila zlomenú bytosť
Poďme k nálezom Ústavného súdu

Už dva nálezy Ústavného súdu hovoria o nezákonnom stíhaní a protiústavnej väzbe Moniky Jankovskej.

Kauza Fatima bola pre námietku zaujatosti preložená z Trnavy na Okresný súd do Žiliny. Na nedávnom pojednávaní sudkyňa Glembová nepripustila námietky obhajoby Jankovskej aby sa prokurátor Repa nevenoval duplicitne otázkam prebratým už ba súde v Trnave. Obhajcovia sa preto nedostali k slovu a pojednávanie bude pokračovať v januári 2024.

Vyrábal výpovede svedkov

Podľa zakladateľa strany Karma Róberta Dimčeva, ktorý si s Janíčkom v kauze Fatima zažil veľa peripetií, výpoveď Michala Vidu v tejto kauze vytvoril Ondrej Janíček aj so svojimi spolupracovníkmi.

„Celú ju pripravil, prichystal, podpísal a zaniesol ju na súd,“hovorí o Vidovej výpovedi Dimčev v Rozhovoroch s Mimi Šramovou. Dimčev sa po súde, na ktorom táto výpoveď odznela rozprával so samotným Vidom a ten podľa jeho slov nechápal, čo sa tam číta – také slová vraj nikdy nepovedal, výpoveď nikdy nevidel a už vôbec ju nepodpísal.

Neskôr sa podľa Dimčevových slov Janiček na adresu Vidu vyjadroval veľmi dehonestujúco s tým, že splnil, čo mal a už ho nezaujímal.

MIMORIADNE! Zadržali jedného z najhľadanejších Slovákov
V anglickom meste Peterborough zadržali jedného z najhľadanejších Slovákov, na ktorého bol vydaný medzinárodný zatykač. V súčasnosti prebieha extradičné konanie, ktorého účelom je vydanie zadržaného na Slovensko. TASR o tom informovala hovorkyňa... Čítať ďalej
22 | 12 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Ešte k Jankovskej...

Dimčev si na základe sledovania ako politickej situácie, tak Jankovskej procesu, dáva dohromady úsudok, podľa ktorého mu je jasné, že ak títo ľudia potrebujú dosiahnuť určitý výsledok, použijú na to všetky dostupné prostriedky.

To, čo sa dialo s Monikou Jankovskou vo väzbe vníma Dimčev ako silné, radikálne donucovacie prostriedky.

„Videl som Jankovskú, bola v hroznom stave a Janíček sa z toho tešil. Vonku reagoval na to so šťastím, že ten človek už mal dávno dostať viac a útočil ďalej,“ hovorí Dimčev u Mimi Šramovej. Janíček sa podľa neho chválil s tým, že sa pozná s Juhásom, kamaráti sa vraj so všetkými policajtmi. „Či to boli z NAKA v Nitre, alebo v Ilave, to má všetko pod palcom a všetci pracujú v jeho prospech.“

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik