Prípad Jankovská: Zlomil ju Lipšicov systém (VIDEO+GALÉRIA)
27 | 11 | 2023 I Eka Balaskova

Poznámky Moniky Jankovskej z väzby, čo jej tam robili, ako s ňou zaobchádzali, ako za ňou chodil vyšetrovateľ Juhás a prokurátor ÚŠP Kysel, ako jej Juhás povedal, že sa v živote nedostane na slobodu, mučenie, týranie, ponižovanie, vyhrážanie sa. „Kočnerova opička“ z Threemy, arogantná štátna tajomníčka, alebo systémom uštvaná ľudská troska, ktorú naháňajú novinári. Bývalá sudkyňa Monika Jankovská svojho času plnila titulné strany médií. Jankovská rozhodne nie je nepopísaný list papiera, no to, čím si musela prejsť kvôli ambíciám niektorých politikov, to je extrém. Podľa zistení je aj tu v pozadí špeciálny prokurátor Daniel Lipšic.

Od bývalého mainstreamu sa jej dostalo mnoho negatívnych nálepiek, no ak hovoríme o Slovensku ako o právnom štáte, tak odsúdená ešte nebola. Napriek jej kontroverzii sa na ňu teda stále prihliada, ako na nevinnú.

Danny Kollár však tvrdí, že každopádne je obeťou neoficiálnej skupinky vyšetrovateľov, prokurátorov, či novinárov, za ktorou stojí špeciálny prokurátor. Jednou z podskupín je aj neslávne známa partia vyšetrovateľov pod vedením Jána Čurillu.

ZDRAŽOVANIE zasiahlo NAPLNO. Mesto v rámci úspory ZRUŠILO aj múzeum
V rámci riešenia nepriaznivej ekonomickej situácie plánuje samospráva v budúcom roku pristúpiť aj zvyšovaniu miestnych daní a poplatkov. Mesto Jelšava v okrese Revúca plánuje zvyšovať miestne dane a poplatky. Pre súčasnú finančnú situáciu... Čítať ďalej
27 | 11 | 2023 | Ivan Mihale

Skupina so svojim množstvom členom aj na Jankovskú pôsobila v zmysle známeho výroku, podľa ktorého treba zo Smeru urobiť zločineckú skupinu. A práve v tomto duchu sa nieslo aj konanie všetkých, ktorí prišli do kontaktu s Jankovskou. To, čo sa jej dialo, by psychicky zničilo aj chlapa.

Za všetky jeden príklad – Tibor Gašpar nedávno v rámci popisu praktík, akými sa nakladalo so zadržanými hovoril o tom, že keď ho prevážali, na uši mu dali slúchadlá, v ktorých mu hrala melódia z filmu Mlčanie jahniat.

Špeciálny prokurátor ešte dávno pred vraždou Kuciaka v SIS vydal príkaz, nevenovať sa Kočnerovi. Ten mal veľa kompromitujúceho materiálu na neho, takže hoci gauner, bolo potrebné počkať si na veľkú vec, vďaka ktorej by sa dalo konať. V tom čase síce verejnosť o ničom ešte nevedela, no v hľadáčiku bola už aj Monika Jankovská.

Príslušníci NAKA zadržali 11. marca 2020 trinásť sudcov v rámci akcie Búrka. Obvinenia padli z trestných činov korupcie, zasahovania do nezávislosti súdu a marenia spravodlivosti. Ďalšie obvinenia pribudli Jankovskej po akcii Víchrica (október 2020). Figuruje od septembra 2020 aj ako obvinená v kauze prebratia trenčianskeho baru Fatima.

Obvinená bývalá štátna tajomníčka Jankovská zostáva vo väzbe
22 | 01 | 2021 | sefredaktor

Nik z nás, ako niekoľkokrát v rámci relácie podotkol aj Kollár, nemôže povedať, z čoho je Jankovská vinná a z čoho nie. Na to sú tu súdy. Aj keď bývalý mainstream už aj jej nalepil toľko škaredých nálepiek, že verejná mienka je naladená ťažko proti nej.

Jankovská bola umiestnená do cely 8 m 2, kde nemala v prvých dňoch povolenú ani len sprchu, v cele jej tiekla teplá voda dvakrát do týždňa. Ak jej niekto doniesol knihy, bol potrestaný a o nemožnosti vyspať sa pri silnom svetle ani nehovoriac.

Jankovská nakoniec prešla detektorom lži, ktorý dokázal, že neklamala. O tom, že pred niekoľkými dňami bol jej prípad prekvalifikovaný sa z bývalého mainstreamu už nedozvieme.

 
Video DKX - reprofoto z videa
Video DKX - reprofoto z videa
Video DKX - reprofoto z videa
Video DKX - reprofoto z videa
Video DKX - reprofoto z videa
Video DKX - reprofoto z videa
Video DKX - reprofoto z videa
Video DKX - reprofoto z videa
Video DKX - reprofoto z videa
Video DKX - reprofoto z videa
Video DKX - reprofoto z videa
Video DKX - reprofoto z videa

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!