Pellegrini o Šimečkovi: AMATÉRI NEPATRIA DO VLÁDY!
10 | 10 | 2023 I Diana Zaťková

NOVÁ VLÁDA JE NA SVETE! Čo progresívci, kresťania a liberáli pokašľali? HLAS – sociálna demokracia bude v rokovaniach o vytvorení novej vlády pokračovať so stranami Smer – slovenská sociálna demokracia a Slovenská národná strana. Rozhodlo o tom dnes jednomyseľne predsedníctvo HLASu.

Rokovania pokračujú

„Výsledkom týchto rokovaní musí byť koaličná zmluva, ktorá zadefinuje rozdelenie jednotlivých rezortov vo vláde, určí pomery v Národnej rade Slovenskej republiky a pomenuje jasné priority budúcej vládnej koalície,“ uviedol po rokovaní predsedníctva líder HLASu Peter Pellegrini.

Rozhodnutie predsedníctva vychádzalo z dlhodobo jasných priorít HLASu. „Povedali sme, že v rámci povolebných rokovaní budú na prvom mieste HLASu záujmy Slovenska, až potom záujmy našej politickej strany a až úplne na záver osobné ambície jednotlivcov. Povedali sme, že Slovensko potrebuje po voľbách stabilnú a zodpovednú vládu, ktorá nebude riešiť vlastné spory, ale od prvého dňa bude pracovať pre ľudí. A povedali sme, že HLAS pôjde len do takej vlády, v ktorej dokáže naplniť čo najviac svojich priorít pre ľudí. Po dôslednom zvážení týchto priorít a pri plnom rešpektovaní vôle občanov ako jediných nositeľov moci v Slovenskej republike, prejavenej v parlamentných voľbách, sme prijali rozhodnutie pokračovať v rokovaniach o vytvorení novej vlády so stranami Smer a SNS,“ povedal Peter Pellegrini.

Líder HLASu ocenil korektné, pokojné a vecné rokovania so stranami Smer a SNS, ktoré sa diali na straníckych centrálach, a nie v médiách. Ocenil aj ponuku na ďalšie rokovanie od predsedu Progresívneho Slovenska Michala Šimečku.

Amatéri nepatria do vlády

„Čo už oceniť nemôžem, je spôsob, akým sa voči sebe počas týchto desiatich dní vymedzovali potenciálni partneri v rámci možnej koalície okolo Progresívneho Slovenska. Priamy útok poslanca SaS Alojza Hlinu na predsedu KDH, mediálne odporúčania SaS, čo ponúkať a čo neponúkať i meniace sa postoje KDH nás utvrdili v obavách, že takáto koalícia by mala priamo vo svojom vzniku zakódova

HLAS je pripravený pokračovať v rokovaniach o zostavení novej vlády. „Budeme ich viesť tak, aby stále platilo: HLAS bude garantom, že členstvo Slovenska v Európskej únii a NATO nebude nijakým spôsobom ohrozené. HLAS bude garantom, že sa nevrátime k chybám minulosti a ani sa Slovensko nestane obeťou ďalšieho sociálneho experimentu. A HLAS bude garantom, že Slovensko sa nebude vracať späť a nebude ani prešľapovať na mieste. Všetky ďalšie rokovania budeme viesť s vedomím, že je našou historickou povinnosťou zlepšiť život ľudí na Slovensku a doručiť im konkrétne výsledky z nášho spravovania krajiny. Bez konkrétnych výsledkov pre lepší život ľudí na Slovensku by naša politická misia nemala žiaden zmysel,“ uzavrel Peter Pellegrini.

NAŽIVO: PS JE Z HRY! HLAS BUDE O NOVEJ VLÁDE ROKOVAŤ SO STRANAMI SMER A SNS (VIDEO)
HLAS BUDE O NOVEJ VLÁDE ROKOVAŤ SO STRANAMI SMER A SNS! Predsedníctvo HLASu jednomyseľne rozhodlo, že ďalšie rokovania o vytvorení novej vlády bude HLAS viesť so stranami Smer a SNS. <iframe... Čítať ďalej
10 | 10 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik