A JE TO TU! Vážne podozrenie na kupovanie hlasov pre OĽaNO
02 | 10 | 2023 I Ivan Mihale

Národná kriminálna agentúra (NAKA) preveruje podozrenia z volebnej korupcie v Košickom a Prešovskom kraji, týkajú sa sobotných (30. 9.) volieb do Národnej rady (NR) SR. Pre TASR to uviedla Zuzana Hrabovská z odboru komunikácie a prevencie Prezídia Policajného zboru. Polícia sa zatiaľ bližšie nevyjadrila, aby sa neznemožnilo riadne objasnenie podozrení.

Volebná korupcia

"Národnou kriminálnou agentúrou, odborom Východ sú v rámci Košického a Prešovského kraja preverované podozrenia z volebnej korupcie, ktoré sa týkajú volieb do NR SR 2023, pričom ide o jedno podanie fyzickej osoby, avšak zaoberáme sa aj podozreniami, ktoré boli vyhľadané v rámci činnosti príslušníkov NAKA," uviedla Hrabovská.

Vo všetkých obciach na východe Slovenska, kde sa podľa posledného sčítania obyvateľov hlási k rómskej národnosti viac ako 1000 ľudí, s výrazným náskokom vyhrala voľby koalícia OĽANO a priatelia, Kresťanská únia a Za ľudí.

Začínajú "vykrúcačky"

Líder "obyčajných ľudí" Igor Matovič tvrdí, že jeho kandidáti v rómskych osadách nekomunikovali tému odmeny 500 eur za účasť vo voľbách. Uviedol, že existuje množstvo videí z návštev kandidátov hnutia v osadách, a že sa ich na to aj pýtal. Za vysokou účasťou Rómov vo voľbách vidí snahu bojovať proti hnutiu Republika. Skonštatoval, že jeho kandidáti v týchto oblastiach urobili dobrú kampaň a oslovili voliča.

Úrad špeciálnej prokuratúry už potvrdil, že vykonáva dozor vo viacerých trestných veciach volebnej korupcie, vrátane podozrení z kupovania hlasov v rómskych osadách na východnom Slovensku.

Šimečka už vedie neformálne rokovania so stranami o zložení vlády
Predseda Progresívneho Slovenska Michal Šimečka vedie neformálne rokovania s lídrami ostatných strán, ktoré uspeli v parlamentných voľbách. Chce zistiť, či existuje vôľa a priestor na vytvorenie alternatívnej väčšiny v parlamente. Tvrdí, že... Čítať ďalej
02 | 10 | 2023 | Ivan Mihale/tasr

Vážení čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať.

Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!