Richard Sulík sa rozhovoril O ZÁKERNOSTI Jaroslava NAĎA
20 | 09 | 2023 I Eka Balaskova

Zdá sa, že riadne „maslo na hlave“ má týždeň pred voľbami aj Richard Sulík (SaS). Pár dní pred začiatkom Špeciálnej vojenskej operácie sa mal stretnúť s vysokopostaveným ruským rozviedčikom, zodpovedným za niekoľko atentátov. Richard Sulík sa k celej veci vyjadril na sociálnej sieti a rozhovoril sa aj o zákernosti Jaroslava Naďa, exministra obrany, ktorý opustil OĽaNO a teraz sa hlási k Demokratom.

Podľa informácií TV Markíza sa tak malo stať v známom vinárstve pri Modre po tom, čo 17. februára 2022 vysokopostavený dôstojník ruskej rozviedky GRU pristál na viedenskom letisku Schwechat.

Richarda Sulíka tam na stretnutie pozval samotný majiteľ vinárstva a témou rokovania mal byť projekt širokorozchodnej železnice medzi Ruskom a Európou.

Pracovné stretnutie

„Bolo to pracovné stretnutie, boli tam prítomní aj iní poslanci, napríklad pán Kremský (OĽaNO) a rozprával som sa iba s pánom Končarevom, ktorý mi bol predstavený ako poradca generálneho riaditeľa ruských železníc," spresnil Sulík pre televíziu Markíza.

Jaroslav Naď (Demokrati) hovorí, že v rámci tohto podujatia sa niektorí účastníci stretávali aj medzi štyrmi očami, nie len na spoločnom rokovaní.

Američania Slovensku rozumejú lepšie, ako Čaputová!
Budú slovenské voľby signalizovať vojnovú únavu? Voľby v často prehliadanej stredoeurópskej krajine slúžia ako zvonček nad postojmi západnej verejnosti k vojne na Ukrajine, píše americký portál National Interest. Na Slovensku sa voľby uskutočnia... Čítať ďalej
19 | 09 | 2023 | Diana Zaťková

Sulík o agentoch nevedel

Na rokovaní vlády o tom hovoril na požiadanie premiéra, pričom nikoho nemenoval.

„Len som zovšeobecnil, že keď sa niekto ide stretávať s ľuďmi, o ktorých nevie, kto to je, nech si preveria cezo mňa, alebo cez SIS-ku, alebo cez Policajný zbor, na čo to nevydržal pán Sulík a prihlásil sa k tomu, čo spravil a povedal, že sa bude stretávať, s kým uzná za vhodné,“ doplnil exminister obrany.

Zdroj reprofoto FB MSD | Jaroslav Naď, exminister obrany

Richard Sulík reaguje, že o tom, že kolega Naď tam mal nejakých svojich agentov, ktorí sledovali ruských agentov, nič nevedel.

Rusi mali inú predstavu

„Ruská federácia očakávala, že po rýchlej a úspešnej vojne Západu nezostane nič iné, ako prijať status quo tak, ako to bolo v prípade Krymu. To najväčšie riziko, ktoré v tejto chvíli Ruská federácia vnímala, boli práve otázky hospodárstva. Bolo preto pochopiteľné, že GRU sa zaujímala práve o ministra hospodárstva,“ myslí si Vladimír Bednár, vojenský analytik.

PRIESKUM: Toto riešte po voľbách, milí politici
Predvolebná anketa, v ktorej odpovedalo viac, ako 24-tisíc ľudí, priniesla zaujímavé výsledky. Okrem iného aj fakt, že 53 percent ľudí bude voliť inú stranu, ako v posledných voľbách. Svedčí to o ich sklamaní z toho, ako viedli štát Matovič, Heger... Čítať ďalej
19 | 09 | 2023 | Eka Balaskova

Atentátnik

TV Markíza informuje, že ruský dôstojník má byť spoluzodpovedný za výbuch muničného skladu v Českých Vrběticiach a stojí tiež za neúspešným atentátom na Sergeja Skripaľa. V Modre mal vystupovať pod falošným menom. Jaroslav Naď túto informáciu ani nepotvrdil, ani nevyvrátil.

„Tieto informácie púšťa do éteru pán Naď. Na jeho zákernosti som si už zvykol," uzatvára Sulík.

Pri Skripaľovcoch použili novičok

Bývalý ruský dvojitý agent Sergej Skripaľ a jeho dcéra Julia boli otrávení v Salisbury v marci 2018. Obaja ale útok prežili. Neskôr sa ukázalo, že išlo o otravu paralytickou látkou novičok. Pri manipulácii s kontaminovanými predmetmi sa otrávili aj ďalší traja Briti, jedna žena zomrela.

Johnson odsúdil Putina, pripomenul štyri roky od útoku v Salisbury
Britský premiér Boris Johnson pripomenul štvrté výročie útoku nervovo paralytickou látkou novičok v anglickom Salisbury. Z neho Londýn viní Rusko a jeho vojenskú rozviedku GRU, píšu ceskenoviny.cz. Stojí na strane Ukrajiny Boris Johnson dodal, že... Čítať ďalej
05 | 03 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré nechcú zverejňovať takzvané médiá "hlavného prúdu". Zatajujú Vám informácie a pokúšajú sa ovplyvniť Vašu mienku v ich prospech. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami, ktoré budú mať mimoriadny význam a rozhodnú o našom ďalšom osude. Naša spoločnosť prežíva zložité chvíle, priviedli ná do ekonomického, aj morálneho úpadku. Ohrozená je naša budúcnosť, budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte a nerozkrádajú ho, dôchodcov, detí, aj vnukov. Teraz stojíme  pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich spoločne zastavíme.

V Hlavnom denníku Vám budeme naďalej prinášať informácie, ktoré Vám zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.

Budeme radi, keď nám v tom pomôžete svojim darom. Môžete tak urobiť finančným príspevkom v akejkoľvek sume. Aj tá najmenšia, má pre nás veľký význam.
Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".
Spoločne dokážeme byť silní!
Ďakujeme Vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik