Glück to zvaľuje na policajtov: Keby konali včas, nemuselo k ničomu dôjsť! (VIDEO)
15 | 09 | 2023 I Eka Balašková

 Mladý sociálny demokrat Richard Glück na Matovičov útok voči Robertovi Kaliňákovi reagoval v momente. Exkluzívne pre Hlavný denník hovorí, že konal hlavne preto, lebo sa obával, aby Matovič vo svojom amoku s tým veľkým autom nenapálil do ľudí, ktorý prišli na otvorenú tlačovú besedu.

Glück pripomína, že Matovič svojim výstupom porušil hneď niekoľko zákonov, pričom polícia konala, až keď zasiahol Glück, ktorý reagoval na Matovičovo napadnutie Roberta Kaliňáka. Mladý sociálny demokrat si myslí, že keby polícia, či už štátna, alebo mestská, konala včas, k ničomu takému nemuselo dôjsť, ale chápe aj policajtov – v tejto politickej situácii majú obavy reagovať správne, keďže zákonné konanie im môže spôsobiť problémy.

Glück právne dôsledky vyvodzovať nemieni, urobil to Kaliňák a paradoxne aj poslanec Pročko. Kandidát na poslanca za Smer-SSD sa stal „hviezdou internetu“, čo určite nebol vstup do „veľkej“ politiky podľa jeho predstáv. Medzitým Mestské zastupiteľstvo v Košiciach rozhodlo o jeho konci na poste v komisii, v ktorej pôsobil.

Situáciu bolo treba riešiť

„Zjaví sa človek niekde, kde nemá byť, poruší pri tom hneď niekoľko zákonov (vyjde autom na chodník, ohrozí chodcov) a následne, keď ho vyzvete pri nečinnosti polície, aby opustil od svojho protiprávneho konania, slovne ho upozorníte, nereaguje, tak potrebujete riešiť tú situáciu,“hovorí o incidente zo stredy Glück a dodáva, že situácia vyeskalovala fyzickým napadnutím Roberta Kaliňáka.

Nepríčetný

„Sedel v naštartovanom obrovskom aute, sú to presne také autá, ktorými teroristi v celom svete robia teroristické útoky tak, že búrajú do živých ľudí...,“ hovorí Glück, ktorý pripomína, že v prípade opitosti je auto vnímané ako zbraň a rovnako musíme vnímať aj to, že Matovič bol podľa jeho slov nepríčetný.

Matovičov stav sa podľa Glücka zhoršuje, pretože ako mladý sociálny demokrat hovorí, predseda OĽaNO kade chodí, slovne napáda ľudí, preto sa dôvodne obával, že vďaka Matovičovej psychickej indispozícii môže prísť k vážnej tragédii.  Priznáva, že jeho reakcia bola spontánna a nikdy by k nej neprišlo, keby Matovič nekopol Kaliňáka. Zároveň priznáva, že bojovým športom sa venoval len veľmi rekreačne.

Drsný odkaz NICHOLSONOVEJ pre Matovičova a Kaliňáka
Poslankyňa Európskeho parlamentu Lucia Ďuriš Nicholsonová na sociálnej sieti zareagovala na potýčku medzi Igorom Matovičom a Robertom Kaliňákom. Jej reakcia má formu listu, ktorý je adresovaný obom účastníkom nedávneho konfliktu. Nicholsonová tu... Čítať ďalej
14 | 09 | 2023 | Ladislav Kováčik

Trestnoprávna dohra

„V tej situácii som pristúpil k takému riešeniu, za ktorým si stojím aj s odstupom času,“ hovorí Glück. On sám trestnoprávnu dohru vyvolávať nemieni, vie však, že strana, alebo Kalíňák podali na Matoviča trestné oznámenie.

„Bolo zverejnené vraj nejaké video od profesora Pročka, ktorý podal trestné oznámenie na mňa a policajti samozrejme, nakoľko tam boli, tak idem vypovedať budúci týždeň do Bratislavy na príslušný útvar PZ,“konštatuje Glück.

Zásah policajtov mal prísť skôr

Glück si myslí, že policajti mali reagovať okamžite. Matovič mal byť razantne vyzvaný, aby opustil priestor vyhradený pre chodcov, k potýčke vôbec nemuselo dôjsť.

„Zasiahli až po tom, čo som pánovi Matovičovi musel vraziť a tá situácia bola nimi až vtedy vyhodnotená, že už bol zásah potrebný,“ dodáva Glück, ktorý pripúšťa, že policajti mohli byť rovnako zaskočení.

Facebook / Richard Gluck

Báli sa?

„Všetci vieme, že policajný zbor je plne pod kontrolou Matoviča, sprostredkovane cez Hamrana. Prax nám ukazuje, že každý verejný orgán moci, ktorý si dovolil poukázať na porušovanie zákona, bol okamžite odstránený,“ konštatuje Glück s tým, že druhá možnosť, prečo policajti nezasiahli preventívne, bol strach. Mladý sociálny demokrat sa im preto ani nečuduje, že nevedia, ako reagovať.

Kaliňák podáva trestné oznámenie. Právnik hovorí, že Matovič to uhrá na jednu vec
Včera sa stalo niečo, čo v civilizovanom svete nie je považované za úplný štandard. Bývalý premiér uštedril kopanec bývalému ministrovi a ten si to nenechal. Treba však povedať, že už len to, že bývalý premiér príde cez megafóny vykrikovať na... Čítať ďalej
14 | 09 | 2023 | Eka Balašková

Vinné sú aj médiá

Glück upozorňuje, že na tom strachu majú svoj podiel aj médiá, ktoré veľmi rýchlo dajú človeku nálepku a nie každému policajtovi sa s takou nálepkou chce fungovať. Táto absencia právneho štátu na Slovensku podľa neho trvá už príliš dlho a policajtom možno za to nestojí – prísť o prácu, byť medializovaný či dokonca stíhaný.

Hviezda internetu

„Určite som sa nechcel v politike presláviť takto. Skôr by som priniesol nejaké dobré riešenia pre ľudí, ktorí by si zapamätali práve to,“ poznamenáva Glück na margo toho, že videá, kde je jednou z „hlavných hviezd“ vďaka internetu obleteli svet. Nie je pre to šťastný, ale on Matovičovi nekázal, aby tam prišiel, aby do ľudí kopal, alebo ich ohrozoval.

„Proste sa to takto stalo, niečo sa vždy deje pre niečo, takže uvidíme, ako to celé skonči,“ dodáva kandidát na poslanca za stranu Smer-SSD Richard Glück.

Vyhovorili sa na etický kódex

Stredajší incident si všimlo aj Mestské zastupiteľstvo v Košiciach, ktoré Glücka na základe porušenia etického kódexu ešte v ten deň na zasadnutí odvolalo z funkcie člena Legislatívno-právnej komisie mesta Košice. 

kosicednes.sk | Hlasovanie poslancov Mestského zastupiteľstva o Gluckovom odvolaní

Glück ZNÁŠA následky: Matovičovi dal päsťou, ihneď prišiel o FUNKCIU!
Mnohí ho oslavujú skoro ako národného hrdinu, muža, ktorý pleskol Igorovi Matovičovi po ústach. Richarda Glück (Smer-SSD) za tento čin, ihneď niesol následky. Poslanci košického mestského zastupiteľstva (MsZ) na svojom stredajšom rokovaní ho... Čítať ďalej
14 | 09 | 2023 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia!

Dovoľujeme si osloviť vás s prosbou o pomoc. Už niekoľko rokov prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami. Priviedli nás, ako spoločnosť,  do ekonomického, aj morálneho úpadku. Naša budúcnosť a budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte je ohrozená. Teraz stojíme pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich zastavíme.

V Hlavnom denníku  budeme naďalej prinášať informácie, ktoré vám úmyselne zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.
Môžete nám pomôcť. Podporiť nás svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj tá najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik