Hamran chce obúchať ľuďom tabuľky o hlavu. Môže začať (VIDEO)
04 | 09 | 2023 I Eka Balašková

Na situáciu s migrantami reagoval v pondelok (4. septembra) tlačovou besedou aj policajný prezident Štefan Hamran. Z takmer poldruha hodinu trvajúceho brífingu sme sa o tom, ako mienia Policajný zbor (PZ) a vláda SR riešiť problém, ktorý v niektorých oblastiach prepukol do krízy, veľa nedozvedeli.

Policajný generál vo výslužbe Ivan Ševčík (SNS / NK) Hamranovi vyvracia jeho tvrdenia o bezúhonnom a nekonfliktnom správaní sa migrantov a o stave policajného zboru na Slovensku. Na tlačovú besedu Štefana Hamrana reagovala aj strana Hlas-SD a Smer-SSD

Vedeli, že k tomu dôjde

Štefan Hamran na tlačovej besede zase raz prehlásil, že téma nelegálnej migrácie sa zneužíva na predvolebný boj.

„Vedeli sme, že to príde, nevedeli sme kedy, ale už vieme, a vieme aj to, z ktorých strán,“ spustil Hamran už obohranú platňu s tým, že ho nesmierne mrzí, že niekto spochybňuje prácu polície a zvlášť jemu dobre známych a blízkych funkcionárov, ktorí svoje pozície zastávali aj za predchádzajúcich vlád.

Šup, pán prezident, budete rozbíjať tabuľky

„Ešte raz mi niekto povie, že odchádzajú policajti, obúcham mu túto tabuľku o hlavu!,“ povedal Štefan Hamran na tlačovej besede.

„Hamran, odchádzajú policajti. A teraz junáčik môj, elitný a chrabrý bojovník, no poď mi to obúchať o hlavu. A nabúchaš sa dosť, lebo to hovorí veľmi veľa ľudí,“ ironizuje Hamranove vyjadrenie Ivan Ševčík.

Migranti sa valia na Slovensko: „Toto šialenstvo musíme zastaviť, kým nebude neskoro,“ vyzýva Blaha
Prílev migrantov a pravdepodobne nezvládnutie situácie zo strany vlády, prezidentky a polície, opätovne stavia Slovenko do pozície "banánovej" republiky. Slovensko čelí migračnému infernu a pani Zuzana zbiera ocenenia od Nemcov. Preto strana Smer... Čítať ďalej
04 | 09 | 2023 | Ivan Mihale

Toto nie je trestný čin?

Ivan Ševčík aj s tímom spolupracovníkov v rámci kandidátky SNS v obci Veľká Čalomija zistili, že migranti vnikli na súkromný pozemok jedného obyvateľa obce. Usadili sa v novostavbe rodinného domu, odkiaľ ich museli vyhnať. „Toto nie je trestný čin, pán Hamran?,“ pýta sa Ševčík a na dokreslenie situácie hovorí o príklade zo susednej obce, kde sa migranti hostili na úrode a osobnú hygienu si vykonali v rodinnom bazéne, ktorý má na dvore.

Hovorí o tom aj zákon

„Že šírime klamstvá? My sme s tými obyvateľmi hovorili osobne. Sami policajti potvrdili, že to bola porušovačka,“ uzatvára Ševčík s tým, že cituje zákon: „Kto neoprávnene vnikne do obydlia iného alebo tam neoprávnene zotrvá, potrestá sa odňatím slobody až na dva roky.”

Nezvládajú to, hovorí aj Hlas

Na úvod tlačovej besedy k téme nelegálnej migrácie Peter Pellegrini skonštatoval, že čím bližší termín k voľbám, tým sa nám niekto snaží nahovoriť, že ide o boj dobra so zlom.

„Ak riešite nelegálnu migráciu, ste zlo. Ak velebíte policajného prezidenta, ste dobro,“myslí si Peter Pellegrini. Na tlačovú besedu si strana Hlas pozvala aj konkrétnych starostov (Lesenice, Malá Čalomija). Tí prítomným vysvetlili situáciu v oblasti Veľkého Krtíša z pohľadu samosprávy a ľudí, ktorí tam žijú.

PS kritizuje Roberta Fica! Situácia s migrantmi sa podľa nich zhoršila kvôli Ficovi!
Situácia s nelegálnou migráciou sa zhoršila, no je riešiteľná. V reakcii na dianie v južných okresoch Slovensko to na nedeľňajšej tlačovej konferencii uviedol podpredseda Progresívneho Slovenska (PS) Tomáš Valášek. Kritizoval zároveň predsedu... Čítať ďalej
03 | 09 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Ľudia sa boja

Starosta Leseníc Ladislav Majdán vysvetlil, že obec príchodzím migrantom v priestore amfiteátra do príchodu polície vedela zabezpečiť aspoň pitnú vodu. Kým ich bolo len 52, tak si založili na javisku oheň. Neskôr, keď ich už bolo do 180, obec zabezpečovala aspoň najzákladnejšiu hygienu a potom ich policajti zvážali do záchytného centra vo Veľkom Krtíši, odkiaľ majú ísť do Prešova.

Ján Šimko z Malej Čalomije skonštatoval, že to už nie je migrácia, ale invázia. Po migrantoch podľa neho ostáva neporiadok, nehovoriac o tom, že aj svoje telesné potreby vykonávajú po zastávkach autobusu, čo občanom prekáža a boja sa.

Shutterstock, Dávid Grznár pre HD | Hlavný denník, ilustračný obrázok

Redakcia Hlavného denníka: Mnohí čitatelia, aj politické strany chápu dôležitosť toho, čo robíme. Patríme medzi najväčšie médium na opačnej strane barikády, ktoré hovorí nahlas to, čo sa už inde nedozviete. Dnes viac ako doteraz potrebujeme vašu pomoc.

Policajný prezident si má plniť povinnosti

„Keď sme vedeli cez covid ochraňovať hranice okresov, teraz nevieme chrániť štátne hranice,“pýta sa Šimko.

Podľa Petra Pellegriniho sa teraz v plnej nahote ukazuje to, že prezidentka pristúpila na odvolanie ministra vnútra a teraz nie je nikto, kto by vedel zvládnuť migračnú krízu. Zastupujúci minister Ódor na to popri svojich povinnostiach nestačí. Hamran si má podľa neho obliecť uniformu a riadiť situáciu priamo v teréne.

"Chápete,  čo si už tento zjav dovoľuje? Vidno, že mu narástli krídla a sebavedomie. Veď za ním stojí prezidentka," dodáva Ševčík.

Reakcia bývaleho ministra vnútra R. Kaliňáka

Musím hneď teraz zareagovať na tlačovú konferenciu prezidenta PZ SR pána Hamrana, ktorý v podstate zopakoval to, čo včera vyhlásilo Progresívne Slovensko. Že za to, že dnes sú na území SR tisíce nelegálnych migrantov môže SMER a Fico. Veľmi jasne sa pýtam, kde je predseda vlády SR v demisii pán Ódor, ktorý je súčasne ministrom vnútra?

Ako je možné, že prezident PZ SR pán Hamran, namiesto toho, aby stál na hraniciach s Maďarskom a organizoval opatrenia zabraňujúce ďalšiemu prílevu nelegálnych migrantov na územie SR, si z tepla svojho úradu organizuje tlačovú konferenciu, na ktorej oznamuje Slovensku, že síce máme obrovský problém s nelegálnou migráciou, ale že on, chudák, nevie s tým nič robiť. Nepredstavil ani jedno jediné opatrenie, aby ako tak upokojil slovenskú verejnosť.

Aj preto zvolávame mimoriadnu schôdzu NR SR, kde Vám píšeme, čo máte robiť, ako keď sa malému decku píše na papier, čo má kúpiť v obchode! Pán Hamran, Vy totálny ignorant a klamár! Keď bol Covid, tak ste strážili celé štátne hranice, aby sa slovenskí občania nemohli vrátiť domov, mali ste dosť policajtov na to, aby ste kontrolovali hranice okresov, ktoré občania nemohli prekračovať. A dnes tvrdíte, že nie ste schopní kontrolovať zelenú hranicu s Maďarskom!

Ak neviete, čo máte robiť, pozrite sa, aké opatrenia sme proti nelegálnej migrácii prijímali my, keď sme boli vo vláde. A to boli iné migračné vlny. Ani jednému nelegálnemu migrantovi sme nedovolili prekročiť hranicu s Maďarskom. Zato dnes, s Vaším súhlasom, lebo ste lenivý a neschopný a schopný len intríg, prekračujú maďarsko–slovenské hranice tisíce nelegálnych migrantov bez akýchkoľvek identifikačných dokladov. Situácia je tak absurdná, že nelegálni migranti dnes doslova klopú na dvere slovenských obvodných policajných útvarov, lebo vedia, že ste dali súhlas na vydávanie potvrdení o zotrvaní na území Slovenska, ktoré im umožňujú na Slovensku legálny pobyt.

Dali ste súhlas na to, aby policajti akceptovali údaje od nelegálnych migrantov, ktoré sú preukázateľne vymyslené. Vo Veľkom Krtíši, kde som na rozdiel od Vás bol osobne, mi všetci nelegálni migranti zadržiavaní v neľudských podmienkach v koncentračnom tábore povedali, že sa narodili 1. januára a že všetci pochádzajú zo Sýrie, z jedného mesta z Alepa. A že prišli na Slovensko, lebo vedeli, že ich nikto na slovensko-maďarských hraniciach nezastaví a že tu zostanú papier, ktorý bude legalizovať ich nelegálny vstup na
územie SR ako členského štátu EÚ. Viete čo robíte pán Hamran?

Úmyselne porušujete zákon, legalizujete nelegálnych migrantov, o ktorých nič neviete. Čo keď sú to teroristi, čo keď roznášajú infekčné choroby, čo keď budú pod tlakom hladu páchať ekonomickú trestnú činnosť? Čo keď Česká republika a Rakúsko opätovne obnovia dočasné hraničné kontroly, lebo vidia, čo tu páchate za šialenstvá? Pôjdete potom vysvetľovať slovenským občanom, ktorí budú hodiny čakať na hraniciach, že za to môže SMER? Ste pri zmysloch pán Hamran, uvedomujete si, čo hovoríte a čo robíte?

A haló, kde ste pán premiér a súčasne minister vnútra pán Ódor? Haló, kde ste pani prezidentka? Čo tak ísť do Veľkého Krtíša, aby ste na vlastnej koži pocítili, ako smrdí nelegálna migrácia a koncentračný tábor, ktorý ste tam postavili? Chcem vysloviť presvedčenie, že do 30. septembra už nenapáchate ďalšie a ďalšie škody a že nová vláda začne  robiť to, čo má. Chrániť občanov SR pred nelegálnou migráciou. 

 

SMER SSD k situácii s migrantmi! JE TO priamo zámer súčasnej vlády! (VIDEO)
To, čo sa v súčasnosti deje v južných okresoch Slovenska, je zásadný obrat vládnej politiky a štátu voči nelegálnej migrácii. Na nedeľňajšej tlačovej konferencii Smeru-SD to uviedol jeho predseda Robert Fico. K téme chce zvolať mimoriadne rokovanie... Čítať ďalej
03 | 09 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik