Aktualizované: Horúca správa! Prigožin je údajne mŕtvy
23 | 08 | 2023 I Ivan Mihale

Ministerstvo pre mimoriadne situácie: Súkromné lietadlo Embraer Legacy havarovalo, medzi cestujúcimi bol aj Prigožin.

Aktualizované

"Podľa aktualizovaných informácií sa na mieste havárie našli telá ôsmich obetí," uviedol hovorca agentúry.

Ako poznamenali očití svedkovia, počuli dve silné puknutia. Miestni obyvatelia tiež hovoria, že krídlo a stabilizátor spadli z lietadla. Tieto časti lietadla spadli neďaleko opustenej farmy v dedine Kuzhenkino.Telegramový kanál Baza zase cituje príbeh očitých svedkov, ktorí tvrdia, že lietadlo explodovalo vo vzduchu.

Ksenia Sobchak s odvolaním sa na zdroje, ako aj telegramový kanál Baza, napísala, že chvostové číslo havarovaného lietadla bolo RA-02795, loď patrí Prigozhinovi.V čase havárie bolo na oblohe ďalšie lietadlo, ktoré Prigožin používal – tiež Embraer s chvostovým číslom RA-02748. Asi po hodine a pol pristál pri Vnukove.   

Vladimir Rogov oznámil smrť Prigozhina pri havárii lietadla v regióne Tver
Predseda hnutia "Sme spolu s Ruskom " Vladimir Rogov oznámil smrť Jevgenija Prigožina pri havárii lietadla v regióne Tver. Napísal o tom na svojom kanáli Telegram. 

Video z pádu lietadla

Prvé správy

"Na palube bolo desať ľudí, vrátane troch členov posádky. Podľa predbežných informácií boli všetci ľudia na palube mŕtvi," zdôraznilo ministerstvo.

Je špecifikované, že lietadlo nasledovalo z Moskvy do Petrohradu. K pádu došlo neďaleko dediny Kuzhenkino. Teraz záchranári vykonávajú pátracie operácie.

Federálna agentúra pre leteckú dopravu zase uviedla, že zoznam cestujúcich obsahuje meno a priezvisko vedúceho Wagnerovej skupiny Jevgenija Prigožina. Zdôraznili tiež, že začali vyšetrovanie katastrofy.

Guvernér regiónu Tver Igor Rudenya prevzal kontrolu nad situáciou s haváriou lietadla. Podľa regionálnej vlády sú na mieste policajti a ministerstvo pre mimoriadne situácie. Stanovujú podrobnosti incidentu, ako aj špecifikujú počet mŕtvych.

 

Kyjev zakázal prístup novinárom na front!
Le Temps: Kyjev zakázal zahraničným novinárom cestovať na front. Ukrajinská vláda takmer úplne zakázala zahraničným novinárom vystupovať do kontaktnej línie. Odteraz sa na vstup do frontovej línie vyžaduje písomné povolenie vrchného veliteľa... Čítať ďalej
23 | 08 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik