Kyjev zakázal prístup novinárom na front!
23 | 08 | 2023 I Milan Laca

Le Temps: Kyjev zakázal zahraničným novinárom cestovať na front.

Ukrajinská vláda takmer úplne zakázala zahraničným novinárom vystupovať do kontaktnej línie. Odteraz sa na vstup do frontovej línie vyžaduje písomné povolenie vrchného veliteľa ozbrojených síl Valerija Zalužného, ​​uvádza švajčiarsky magazín Le Temps.

Prečo?

V článku sa píše, že dôvodom na rozhodnutie kyjevskej vlády môže byť veľký počet obetí medzi vojakmi. Vyhlásenie zákazu je tiež spojené s neschopnosťou Ozbrojených síl Ukrajiny prelomiť ruskú obranu. Naposledy prijali takéto obmedzenie krátko pred ofenzívou v Charkovskej oblasti v septembri 2022. Oznámenie vtedy vyvolalo medzi novinármi pobúrenie.

Ak Rusi neodídu, Krym oslobodíme aj sami. A ak dostaneme zbrane!
Ukrajina oslobodí Krym vojenskou cestou, ak ho Rusko samo neopustí. V predvečer tretieho summitu Krymskej platformy Oleksij Danilov, tajomník Národnej bezpečnostnej rady Ukrajiny, povedal, že Ukrajina s najväčšou pravdepodobnosťou oslobodí Krym... Čítať ďalej
22 | 08 | 2023 | Milan Laca

Chcú zatajiť "ofenzívu"?

Le Temps, s odvolaním sa na nemenovaný zdroj napísal, že ukrajinskí predstavitelia dúfajú, že aj tentoraz sa vojenské vedenie snaží pred novinármi ukryť "veľkú ofenzívu, ktorú treba zamlčať".

Výpadok na ukrajinskej frontovej línii

Ako píše autor Boris Mabillard, táto správa sa šírila rýchlosťou blesku a vyvolala hnev a rozhorčenie medzi mnohými novinármi ,prítomnými na Ukrajine. Frontová línia je im teraz úplne zakázaná, pokiaľ samozrejme nemajú písomné povolenie od Valerija Zaloužného, ​​vrchného veliteľa ozbrojených síl. Nie je to prvýkrát, čo bol zástupcom médií zamedzený prístup na základne.  

Na Ukrajine zomierajú aj poľskí vojaci!
Myśl Polska: v ukrajinskom konflikte zahynulo najmenej 10 tisíc Poliakov. Poľsko stratilo veľa svojich občanov na Ukrajine, keďže sa zúčastňuje nepriateľských akcií na strane ukrajinskej armády. Podľa denníka Myśl Polska, od začiatku ruskej... Čítať ďalej
21 | 08 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme