OPRAVA! Aktuálne: SANTUSOVÁ ZADRŽANÁ!
17 | 08 | 2023 I Eka Balaskova

Aktualizácia: Podľa najnovších informácii, šéfka vyšetrovacieho tímu Oblúk nie je medzi zadržanými. Podľa pôvodných informácii, mala byť zadržaná vo vo štvrtok, krátko po deviatej hodine ráno.

Bolo zrejme len otázkou času, kedy sa čurillovci a Hamranova polícia zadrží aj Dianu Santusovú šéfku vyšetrovacieho tímu Oblúk. Stalo sa tak vo štvrtok, krátko po deviatej hodine ráno. Santusová, ktorej sa čurillovci vyhrážali podpálením auta a množstvom ďalších odporných činov, je tak ďalšou obeťou Hamranovsko-lipšicovských čistiek.

Vyšetrovaťeľka Diana Santusová bola pred dvoma rokmi odvolaná z vyšetrovania tzv. čurillovcov, po čom sa voči nej spustila mašinéria pomsty preverovaných vyšetrovateľov. Bránila sa u najvyšších ústavných činiteľov, absolvovala niekoľko vyšetrení na detektore lži, ktoré dokázali jej pravdu, ani to však nezabránilo vedeniu polície, aby jej prácu neustále diskreditovalo. Vo štvrtok, 17. augusta ju NAKA zadržala, pričom Polícia SR o tom na svojom FB, kde má informovať verejnosť, mlčí.

Odvolaná

Diana Santusová bola ešte v júli 2021 odvolaná riaditeľom Úradu inšpekčnej služby Petrom Scholtzom.

„Je to neoverená informácia, ale pýtal som sa tiež presne na toto, že prečo použila zásahovku zo Sobraniec, tak mi bolo povedané, že niekto z nadriadených zakázal krajským riaditeľom poskytovať súčinnosť tejto vyšetrovateľke. Už od samého začiatku teda vidíme, že je tam nejaká averzia voči tejto vyšetrovateľke a voči jej robote,“ konštatoval Ivan Ševčík, bývalý generálny riaditeľ Úradu inšpekčnej služby Ministerstva vnútra SR, podľa ktorého bolo Scholtzovo tvrdenie o neprípustnosti dlhých presunov policajných zložiek, len výhovorka.

Bývalý šéf inšpekcie: Niekto sa tu očividne snaží zmariť vyšetrovanie proti NAKA
Evidentne jej niekto hádže polená pod nohy a snaží sa zmariť vyšetrovanie. Skonštatoval to bývalý generálny riaditeľ Úradu inšpekčnej služby Ministerstva vnútra SR Ivan Ševčík v rozhovore pre TA3. Vyšetrovateľka, ktorú odvolali z prípadu,... Čítať ďalej
30 | 07 | 2021 | Tibor Sipos

Vyhovárali sa

„Problém je v tom, že tu sa niekto snaží zneistiť vyšetrovateľov alebo nejakým spôsobom skompromitovať tú vyšetrovateľku, ktorá vykonávala činnosť proti NAKA,“ dodal nestranný Ševčík s tým, že Santusová išla podľa trestného poriadku a odvolanie nebolo opodstatnené. Na svoje odvolanie Santusová reagovala listom ústavným činiteľom.

Santusová v liste uviedla okrem iného aj fakt, že súčasťou gangu, ktorý pracuje proti nej, sú aj vtedajší minister vnútra Roman Mikulec (OĽaNO) a špeciálny prokurátor Daniel Lipšic.

„Laicky a v skratke si dovolím tvrdiť, že sme sa ako tím pod mojím vedením dostali ďalej ako to „niekomu“ vyhovuje a zámerom konania určitých osôb je len to, aby som v tejto činnosti nepokračovala, pričom je úplne jedno, kto iný to bude, podstatné je len to, aby som to nebola ja, keďže z logiky veci je zrejmé, že zorientovať sa v tejto náročnej a spletitej problematike nie je vôbec jednoduché a vyžaduje to množstvo času a odhodlania a to predovšetkým, ak s danou vecou niekto nepracuje od samého začiatku, resp. ak s danou vecou ešte neprišiel ani do kontaktu a nepozná obsah tohto už teraz pomerne rozsiahleho vyšetrovacieho spisu,“ písala Santusová ústavným činiteľom.

Lipšicov gang úraduje. Mikulec a Kovařík majú konať protiprávne. Píše vyšetrovateľka ústavným činiteľom
Podľa poslanca Pčolinského bol jemu a ďalším ústavným činiteľom doručený list, ktorý opisuje šokujúce praktiky vedenia polície a ministerstva vnútra. Ešte pred tým hovoril o závažných informáciách kolujúcich v priestore. Čítať ďalej
11 | 08 | 2021 | Peter Šulek / Tibor Šipoš

Na detektore lži

Santusová sa stala terčom vyhrážok zo strany čurillovcov, čo dokázali aj nahrávky z legálnych odpoeluchov. Roman Mikulec ju obvinil z klamstva, napokon 7. októbra po prvýkrát na NBÚ absolvovala vyšetrenie na detektore lži, ktoré preukázalo, že hovorí pravdu.

„Je preto pre mňa viac ako zarážajúce, ak môj zamestnávateľ na jednej strane žiada z vlastnej iniciatívy o takýto spôsob vykonania vyšetrenia, ktorý následne, v prípade, ak nedopadne podľa subjektívnych predstáv niektorých osôb, nezmyselne a účelovo jeho výsledok spochybňuje ničím nepodloženými a zavádzajúcimi vyjadreniami,“ bránila sa Santusová.

Vytrvalý bossing proti Santusovej. Mikulec neverí výsledkom detektoru lži!
Diana Santusová, inšpektorka Úradu inšpekčnej služby, ktorú minister vnútra Roman Mikulec (OĽaNO) obvinil, že robí obštrukcie a niekoľkokrát odmietla detektor lži, vysvetľuje, ako to naozaj bolo. Informoval o tom denník Pravda. Čítať ďalej
20 | 10 | 2021 | Ján Papuga

Santusová zadržaná

„Policajní grázli, ktorí chceli vyšetrovateľke Santusovej podpáliť auto, ju dnes zatkli! Veri tu ešte niekto že Slovensko je právny štát?,“ reaguje na aktuálnu situáciu na Facebooku Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD)

Načo majú Facebook?

Aj novinárka Anka Žitná Lučaiová si všíma pohyby na politickej scéne.

„Od skorého rána je cirkus, NAKA zasahuje na SIS, NBÚ, zbiera členov tímu Oblúk... A Facebook udatnej Hamranovej polície rieši zvyškový alkohol,"poznamenáva publicistka.

 

NAKA IDE PO VYŠETROVATEĽOCH SKUPINY OBLÚK, ktorí čurilovcov preverovali!
NAKA zadržala najmenej dvoch členov tímu Oblúk z úradu inšpekčnej služby, ktorá preverovala vyšetrovateľov NAKA známych ako čurillovci, informuje portál tvnoviny.sk. NAKA zasahovala aj u riaditeľa SIS Michala Aláča a jeho predchodcu Vladimíra... Čítať ďalej
17 | 08 | 2023 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik