Špinavú robotu za PS robia médiá (VIDEO)
13 | 08 | 2023 I Eka Balašková

Predseda Slovenskej národnej strany Andrej Danko tento politický subjekt v priebehu roka doslova „vzkriesil“ – z totálne nezvoliteľnej strany spájaním lídrov menších strán a osobností, urobil zo strany subjekt, s ktorým minimálne v parlamente, treba rátať. Či aj v budúcej vláde, to ukáže až povolebný vývoj, no už teraz je isté, že SNS by svoje miesto v parlamente mala nájsť.

Andrej Danko hľadá pôvod aktuálneho diania na slovenskej politickej scéne v absencii prísnejšieho zákona o politických stranách. Zároveň mu je jasné, že strana PS, hoci sa mnohokrát verejne netvári veľmi aktívne, má svojich ľudí ako v štátnej správe, tak v polícii a veľa práce za nich robia médiá, nehovoriac o silných sponzoroch. Veľmi silnú oporu majú priamo vo vláde a v prezidentskom paláci. Danko sa vyjadril aj ku konfrontačnej politike Milana Uhríka s tým, že nemôže útočiť na budúcich možných koaličných partnerov.

Zmena v straníckej politike

Andrej Danko na príklade odídencov z rôznych strán upozorňuje na fakt, že máme chorý zákon o politických stranách.

„Preto som rád, že Fico dnes akceptuje, že na vznik politickej strany bude treba 50-tisíc podpisov, politickú stranu, ktorá nebude kandidovať vymažú z registra politických strán, bude musieť mať svoje pravidlá - prijímať členov, transparentné účty,“menuje Danko podmienky, za ktorých by mali fungovať politické subjekty. Strana podľa neho má byť o hodnotách, nie o osobách. Vo vnímaní politických strán musíme podľa Danka dozrieť do toho, že politický subjekt musí byť akási predpríprava na riadenie štátu a líder strany musí byť pripravený na to, aby mohol byť premiér – bez ohľadu na to, či sa ním raz vôbec stane, alebo nie.

Dôležité, no málo medializované fakty z Matovičovej "debaty"
Nedávno sa moderátor Peter Bielik dostal do ostrej konfrontácie s bývalým premiérom a predsedom OĽaNO Igorom Matovičom. Bielik tu Matovičovi okrem iného pripomenul nákup testov firmou Eurolab Lambda. a. s., kde figuroval Peter Krajčovič, konateľ... Čítať ďalej
13 | 08 | 2023 | Ladislav Kováčik

Progresívci sú nebezpečný stroj

Danko konštatuje, že neplatí tvrdenie, že PS si percentá „vymlčali“. Hnutie Progresívne Slovensko má veľmi dobrého hovorcu v médiách, mimovládkach a z nich aj veľké množstvo peňazí.

„Nemlčia. Oni sa tvária, ako Čaputová, že mlčia. Špinavú robotu za nich robia ľudia v rôznych médiách,“oponuje teórii o mlčaní Danko s tým, že PS má svoj koncept, metodiku, analýzy svojej agendy. Pripomína tiež napríklad kriminalizáciu Sulíka cez Dubaj, cez správu ciest budú kriminalizovať Kollára, Pellegriniho cez jeho sestru a Matoviča podľa Danka dostanú do stavu, že vďaka svojim chybám nedosiahne ani potrebných 7 percent.

Nehrajú na náhodu

„Progresívci sú nebezpečný stroj, či sa to niekomu páči, alebo nie. V pozadí je firma Eset a sú to obrovské peniaze na to, ktoré sú urobené na to, aby Slovensko ovládli bábkoví politici, ako Heger a Čaputová, či Ódor,“ varuje Danko a upozorňuje, že PS majú v rôznych štátnych, či silových, alebo výkonných štruktúrach, svojich zástupcov, ktorí tvoria dobre riadenú a sofistikovanú mašinériu, vďaka čomu sú veľmi nebezpeční.

Oklamala ľudí

Podľa Andreja Danka prezidentka Zuzana Čaputová klamala, keď hlásala, že nie je hlasom PS. Dôkazom toho je podľa Danka zloženie prezidentkinej vlády. Uvádza to na príklade, že 1. štátnym tajomníkom ministerstva vnútra má byť niekto, kto pôsobil ako šéf bezpečnosti festivalu Pohoda, či bratislavský nočný primátor.

„Na konflikte Šimko – prezident PZ bolo vidno, kto ťahá za silnejší povraz,“pripomína Danko.

Ovládla policajný zbor MAFIA alebo organizovaná skupina?
Do kritiky pomerov v polícii sa aktuálne pustil Odborový zväz polície, ktorý má vyše desaťtisíc členov. Svoje postoje prezentovali policajní odborári na titulnej strane odborárskeho časopisu. Téme sa vo svojom článku venuje Plus 7 dní. Ovládla... Čítať ďalej
13 | 08 | 2023 | Ladislav Kováčik

Uhrík sa musí učiť

Danko pripomenul situáciu spred rokov, kedy bola SNS jazýčkom na váhach. Predvídavo šiel do vlády so Smerom a Mostom s podmienkou, že maďarská strana si nebude klásť podmienky na národnostnej báze, čo aj splnil. O Uhríkovi hovorí, že sa ešte potrebuje doučiť politickej prezieravosti a vidieť dopredu.

„Keď nevieš tie karty vyskladať, tak ostaneš len krikľúň v opozícii a to ťa zožerie. Tak, ako to zožralo Kotlebu,“myslí si Danko s tým, že útočiť na strany, ktoré by mohli byť v budúcnosti koaličným partnerom, nie je dobrá cesta.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik