Ovládla policajný zbor MAFIA alebo organizovaná skupina?
13 | 08 | 2023 I Ladislav Kováčik

Do kritiky pomerov v polícii sa aktuálne pustil Odborový zväz polície, ktorý má vyše desaťtisíc členov. Svoje postoje prezentovali policajní odborári na titulnej strane odborárskeho časopisu.

Téme sa vo svojom článku venuje Plus 7 dní.

Ovládla políciu mafia?

S najostrejšou kritikou vystúpil na stránkach časopisu bývalý dlhoročný šéf odborového zväzu Miroslav Litva. Posledné udalosti podľa neho čoraz naliehavejšie vyvolávajú otázku, či Policajný zbor ovládla mafia alebo organizovaná skupina.

Litva si myslí, že niekto by sa konečne mal začať zaoberať konaním a vyjadrovaním policajného prezidenta Štefana Hamrana a jeho morálnym kompasom, ale aj pojmami, ktorými sa oháňa. Narážal tu na Hamranove reči o verejnom záujme či boji s temnými silami. Litva tiež poukázal na Hamranovo zapojenie do politiky účasťou a vystúpením na festivale Pohoda a iných podobných zhromaždeniach.

Litva tiež Hamranovi odkázal, aby si prečítal zákon o štátnej službe policajtov. Taktiež vyzval na zverejnenie mien dvadsiatich funkcionárov, ktorí v súvislosti so sporom s exministrom vnútra Ivanom Šimkom údajne hrozili odchodom. Litva sa pýta, či títo funkcionári vôbec existujú.

NAJVÄČŠIE OHROZENIE DEMOKRACIE OD ROKU 1989! Ale kopú a kopú ako zdochýnajúci kôň
Politológ a historik Eduard Chmelár o zadržaní kandidáta do predčasných volieb za stranu Smer a bývalého policajného prezidenta Tibora Gašpara tvrdí, že to, čo sa udialo dnes je taká kriminalizácia politickej opozície, aká tu nebola od Nežnej... Čítať ďalej
12 | 08 | 2023 | Eka Balašková

Sympatizant Čaputovej štátnym tajomníkom

Aj súčasní odborárski predáci sú značne kritickí k aktuálnemu dianiu v polícii. Poukázali na to, že tým, že bol obvinený vyšetrovateľ Pavol Ďurka – jeden z tzv. čurillovcov - dosadený na vedúcu pozíciu v policajnej inšpekcii, bol zásadným spôsobom porušený zákon. Šéf inšpekcie Juhás tu podľa nich neobišiel len vtedajšieho ministra Šimka, ale aj odbory, ktoré vôbec nedostali možnosť vyjadriť sa k nominácii Ďurku.
„Takýto krok, pochopiteľne, naštrbil Šimkovu dôveru voči Juhásovi, no i tak sa rozhodol dať mu len žltú kartu. V tej chvíli pritom netušil, že Juhás spoločne s policajným prezidentom Hamranom už pripravuje pre neho červenú kartu,“ konštatovali odborári.

Odborári tiež poukázali na to, že prezidentka Zuzana Čaputová a poverený premiér Ľudovít Ódor priznali „nezastupiteľnú úlohu“ dvadsiatim vedúcim policajným funkcionárom na čele s Hamranom, a vlastne dali najavo, že samotného ministra vnútra najväčšie ministerstvo na Slovensku nepotrebuje.

Na druhú stranu, je pravdou, že v súčasnej situácii si Ľudovít Ódor uvedomuje, že ako poverený premiér nebude stíhať na adekvátnej úrovni viesť aj ministerstvo vnútra, a tak sa štátnym tajomníkom ministerstva stal Martin Královič. Ide o spoluvlastníka eventovej agentúry, ktorý sa venoval aj dohliadaniu na bezpečnosť v rámci festivalu Pohoda a pôsobil tiež ako tzv. nočný primátor Bratislavy, v rámci čoho spolupracoval s príslušníkmi mestskej aj štátnej polície.

Zo statusov na sociálnej sieti sa dá vyčítať, že nový štátny tajomník je sympatizantom prezidentky Čaputovej. V jednom statuse sa napríklad vyjadril: „Pani prezidentka Zuzana Čaputová, vďaka za slušnosť, ľudskosť a nádej, ktorú prinášate do slovenskej politiky. Vďaka za všetko, čo ste spravili pre túto krajinu. Vaše rozhodnutie ďalej nekandidovať v prezidentských voľbách sa ťažko číta a ťažko prijíma, ale musíme ho rešpektovať a hlavne pokračovať ďalej v tom, čo ste začali vy - v slušnom a ľudskom prístupe k veciam verejným.“

Královič sa tiež po boku bratislavského primátora Valla zúčastnil pracovnej cesty do Kyjeva, kde ich sprevádzala aj kandidátka vo voľbách za Progresívne Slovensko Zora Jaurová.

ZÚFALÝ VABANK Hamranovsko-Lipšicovskej mafie! S tichým posvätením Čaputovej
Vďaka Národnej kriminálnej agentúre „uhorková sezóna“ nezačala ani v piatok 11. augusta. NAKA totiž bez domovej prehliadky zadržala Tibora Gašpara. Jeho syn, právnik, hovorí o akcii Úradu špeciálnej prokuratúry pod vedením Daniela Lipšica a NAKA,... Čítať ďalej
12 | 08 | 2023 | Eka Balaskova

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik