Mazurek „Aktualitám v kancelárií vybuchlo sójové latté"
04 | 08 | 2023 I Eka Balašková

Predseda hnutia Republika Milan Mazurek o šéfredaktorovi portálu Aktuality  nemá príliš vysokú mienku, čo dáva jasne na vedomie pri mnohých svojich výstupoch na sociálnych sieťach. Tentokrát ho však rozosmial práve tento portál – doslova potešil ho predvolebný prieskum medzi mladými ľuďmi.

Podľa Mazureka neserióznosť Aktualít potvrdzuje graf výsledkov verejných prieskumov, kde sa redakcia detinsky pomstila hnutiu Republika tým, že ho v grafe neoznačila. Môže v tom však byť aj zlyhanie techniky, každopádne dnes už je graf označený tak, ako má byť. Graf hovorí o tom, ako by volili mladí ľudia do 30 rokov. Portál zverejnil tiež informáciu, ako by volili seniori. 

Neseriózni

„Aktuality nie sú seriózne médium a ich šéfredaktor Bárdy je známa estrogénová hysterka, tzv. "sójový chlapec". Ale k akým detinským manipuláciám sa vedia znížiť, dokáže niekedy rozosmiať aj mňa,“ konštatuje Mazurek na sociálnej sieti reagujúc na prieskum u mladých voličov, ktorý robili práve Aktuality. Pôvodne na svojej stránke hnutie Republika v grafe neoznačili, hoci v článku to uvádzajú.

Facebook Milan Mazurek | Mazurekov screen článku v Aktualitách

Mazurek okomentoval

„Zrejme im z toho v redakcii explodovalo sójové laté, a tak sa rozhodli svojim čitateľom neoznačiť, kto to vlastne skončil druhý. Predstavte si, ako nás títo šašovia musia nenávidieť, keď sa dokážu správať takto detinsky. Preto myslite na to, čo vám vždy prizvukujem: Neverte médiám! Myslite samostatne,“ dodáva Milan Mazurek.

NEZABÚDAME! Výzva Šimečku v novembri 2021
Pán Šimečka nezabudli sme! Michal Šimečka, najnovší líder Progresívneho Slovenska, sa na Slovákov usmieva z billboardov po celej republike a sľubuje možné aj nemožné. Dostupné bývanie, skvalitnenie života, vyriešenie klimatickej krízy, dôstojnú... Čítať ďalej
03 | 08 | 2023 | Diana Zaťková

Dnes už je všetko, ako má byť

Je možné, že to nebol zámer redakcie, ale redaktor Hlavného denníka konštatuje, že to tak mohol automaticky zobraziť aj graf.

„Všimnite si, že aj tá strana, čo má 1,1, nie je označená. Zrejme je to technické obmedzenie grafu - nezobrazí všetko, má málo miesta, ten systém je tak nastavený. Hoci jasné, že ten graf mohli spraviť aj kvalitnejšie, asi to robili narýchlo,“ konštatuje redaktor HD Ladislav Kováčik. Každopádne aktuálne je graf upravený a názov druhej najsilnejšej strany v ňom nechýba.

Aktuality.sk | Redakcia si buď chybu všimla, alebo ju na nefér jednanie "upozornil" politikov status

Ako by volili seniori

Aktuality tiež nakumulovali výsledky v najstaršej vekovej kategórii. Tam by s 34,4 percentami s prehľadom vyhral Smer, kým medzi mladými voličmi sa táto strana pohybuje tesne pod šiestimi percentami. Hlas sa v oboch vekových kategóriách pohybuje na hranici okolo 15-tich percent. Kým hnutie PS by sa „cez dôchodcov“ do parlamentu nedostalo, medzi mladými by voľby vysoko vyhralo.

Odkaz europoslankyne pre Denník N: Nohy do lavóra a skľudniť hormón
Europoslankyňa Katarína Roth Neveďalová (Smer-SSD) sa na sociálnej sieti pustila do okomentovania komentátorov Denníka N. Podporu Smeru a Hlasu netreba sčítať Svojmu príspevku dala nadpis: „KEĎ NÁM KOMENTÁTORI DENNÍKA N KONEČNE POVEDIA, AKO BY TO... Čítať ďalej
03 | 08 | 2023 | Ladislav Kováčik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik