Odkaz europoslankyne pre Denník N: Nohy do lavóra a skľudniť hormón
03 | 08 | 2023 I Ladislav Kováčik

Europoslankyňa Katarína Roth Neveďalová (Smer-SSD) sa na sociálnej sieti pustila do okomentovania komentátorov Denníka N.

Podporu Smeru a Hlasu netreba sčítať

Svojmu príspevku dala nadpis: „KEĎ NÁM KOMENTÁTORI DENNÍKA N KONEČNE POVEDIA, AKO BY TO MALO BYŤ“.

V týždennom rozhovore sami so sebou prezradili viac, ako asi chceli,“ zamýšľa sa v úvode príspevku Neveďalová. Tá sa zároveň priznáva, že v záujme svojho mentálneho zdravia číta toto „akože-médium“ čo najmenej, ale na dovolenke má viac času na to, aby sa venovala aj tomuto denníku. Neveďalová má v hodnotení Denníka N jasno: „O ich objektivite nemôže byť ani reč a pridaná hodnota osobných názorov týchto “novinárov” je tiež...“

Pozitívom podľa Neveďalovej tentokrát bolo, že jeho redaktori nevelebili Ukrajinu, dokonca ju ani raz nespomenuli. Zato si však zobrali na paškál predvolebné prieskumy a tú „strašnú hrôzu“, ktorá sa na Slovensko valí, keď Smer-SD vyhrá voľby. Podľa komentátorov Denníka N nadíde „obdobie nestability“, píše ďalej Neveďalová. „Akej, to vlastne ani nevedia povedat, ale isto príde,“ zabáva sa Neveďalová na názoroch „mienkotvorcov“ zo známeho periodika.

A pokračuje: „Samozrejme, zasa sa obuli do voličov Smeru, ktorých akože nechápu. A rozhodli sa, že napriek tomu, že Smer vedie, neni to zas až tak svetoborné, lebo kedysi získaval v prieskumoch vyššie čísla.“

Zábavný je podľa europoslankyne aj ich názor, že podpora pre Smer-SD a Hlas-SD sa nemá sčítavať a vlastne Smer-SD de facto veľmi stráca. „Ako momentálne najsilnejšia strana v prieskumoch,“ pripomína Neveďalová. „Ako strana s pevným jadrom, starými aj novými kádrami, odborníkmi a skúsnosťami z vládnutia. Strana, ktorá prezentuje plejádu šikovných ľudí, ktorí makajú, vedia vystupovať, sú vo všetkých kútoch na Slovensku. A sú pripravení. Lebo sa pripravujú roky a nezaspali. Lebo chodia medzi ľudí a pracujú. Každý deň. SMER totiž nie je stranou jedného muža, ale stranou mužov a žien všetkých vekových kategórii všade na Slovensku. A to im vadí,“ píše Neveďalová.

Europoslankyňa si myslí, že podpora Smeru-SD a Hlasu-SD sa má zrátavať, lebo je podprou pre rôzne verzie ľavicovej politiky – nie pravicovej, čo títo „akože-komentátori“ nevedia pochopiť a stále si myslia, že odpoveďou je len pravica, či už konzervatívna alebo ultra-liberálna.

Film Barbie spôsobil výbuch
Čerstvo uvedený film Barbie režisérky Grety Gerwingovej, v ktorom hlavnú rolu stvárnila austrálska herečka Margot Robbie, to nemá vôbec jednoduché a sprevádza ho nejedna kontroverzia. Film, odohrávajúci sa sčasti v ružovom svete známej bábiky,... Čítať ďalej
30 | 07 | 2023 | Ivan Mihale

Nech si dajú nohy do lavóra!

Preto podľa Neveďalovej navrhujú „nádherné“ riešenie. „Žiadajú malé strany, aby sa obetovali v prospech väčších (rozumej, PS) a vzdali sa v ich prospech. Lebo veď nemajú vlastne šancu vyhrať, tak načo sa snažiť. Žiadajú strany bývalých premiérov - Demokrati a Modrí Most-Híd a etnickú stranu Maďarské fórum, aby odstúpili vo voľbách,“ konštatuje Neveďalová.

„To čo si pridávajú do kávy, keď vôbec niečo také verejne vyhlásia?,“ pýta sa Neveďalová. Podľa političky týmto vlastne hovoria, že Ústava je pre nich zdrap papiera a nepoznajú ani volebný zákon. Neveďalová pripomína, že podľa volebného zákona strana, ktorá získa 3 percentá vo voľbách, má nárok na štátny príspevok, ktorý jej umožní podporovať svoju činnosť do ďalších volieb. „A na tejto hranici momentálne tieto strany sú. Nemyslím si, že idú vyhrať voľby. A aj keď sú to moji politickí oponenti, zaslúžia si šancu, zaslúžia si bojovať o voliča a ak uspejú, zaslúžia si podporu na ďalšie fungovanie. Lebo pluralita názorov a sloboda názoru je to, čo robí demokraciu demokraciou,“ myslí si Neveďalová.

Europoslankyňa ďalej parafrázuje známy výrok Voltaira o tom, že síce „ja s ich politickým názorom nesúhlasím, ale budem bojovať až do konca, aby ho mohli prezentovať“.

Na toto však podľa Neveďalovej „slávni“ komentátori tohto denníka zabudli. „Oni sú “iba” komentátori a nie rozhodcovia politického súboja. A nikto im nedal právo takto urážať politické strany,“ píše Neveďalová.

Neveďalová im preto navrhuje, aby si radšej „dali nohy do lavóra a trochu skľudnili hormóny“. Do konca septembra je podľa nej ešte dosť času, ale nie na sprostosti. Radšej by mali vyzývať na účasť vo voľbách, aby to bolo skutočné rozhodovanie väčšiny, myslí si europoslankyňa. „A nie robiť to, z čoho stále obviňujú Fica - že straší. Lebo to presne robia oni,“ uzatvára nakoniec svoje krátke zamyslenie.

Žurnalistika s kaméliami
Zaujímavý komentár Mikuláša Kočana uverejnil web noveslovo.eu. Redakcia HD ho preberá v plnom znení, vážený čitateľ, urob si o podstate názor! _________________________ "Ilúziu o počestnosti mainstreamových médií si už nerobíme, ale komu by sa... Čítať ďalej
02 | 08 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik