Lipšicovo brutálne fiasko - ikona "demokratov" Kočner asi pôjde z chládku
04 | 08 | 2023 I Eka Balašková

V roku 2019, keď sa Marián Kočner so svojimi právnikmi v leopoldovskej väznici pripravoval na súdny proces v kauze falšovania televíznych zmeniek, ich stretnutia boli monitorované. Potvrdila to policajná inšpekcia. Ak Ústavný súd rozhodne v Kočnerov prospech, kauza zmeniek sa môže znovu otvoriť a Kočner nakoniec skončí na slobode. 

Povolenie na odpočúvanie Kočnera a jeho návštevy v Leopoldove vydal Špecializovaný trestný súd. Iniciovali ho OČTK kvôli listu advokáta, s ktorým sa Kočner vôbec nepozná. O odpočúvaní pritom mali byť informovaní aj Kočnerovi advokáti, čo sa oficiálnou cestou nestalo. Prípad preto podali na Ústavný súd, ktorý rozhodne o porušení niekoľkých práv odsúdeného. Kočner bol odsúdený v kauze televíznych zmeniek.

Za všetkým hľadaj...

Dôvodom odpočúvania malo byť podozrenie z korupcie a iniciovala ho NAKA spoločne so špeciálnou prokuratúrou, na čo Špecializovaný trestný súd vydal povolenie na nahrávanie. Kočner totiž dostal list podpísaný cudzím advokátom, v ktorom sa odosielateľ ponúkol, že ak zaplatí pol milióna eur, vybaví mu prepustenie na slobodu. Polovicu z požadovanej sumy pritom mal Kočner vyplatiť vopred. Aby list nahlásil, Kočnerovi poradili jeho advokáti.

Matovičova kampaň: Ako sto kíl vaty
Čas do volieb sa kráti a dôkazom toho je aj stupňovanie sa volebnej kampane. Igor Matovič má z ostatných volieb skúsenosť, že veľké gestá na voliča fungujú, zvlášť, keď sú použité v správnom čase. Podarí sa hnutiu OĽaNO niečo podobné aj v týchto... Čítať ďalej
04 | 08 | 2023 | Eka Balašková

Prečo ho odpočúvali

Vyšetrovateľ NAKA Ľubomír Slovák v tejto veci začal trestné stíhanie pre podozrenie z korupcie a zneužívanie právomocí verejného činiteľa. V rámci toho padol aj návrh nahrávať Kočnerove návštevy – očakával, že sa ukáže aj odosielateľ listu. Polícia však zistila, že advokát s Kočnerom sa vôbec nepoznajú

FOTO TASR | Daniel Lipšic

Advokáti informovaní neboli

Marek Para a Michal Mandzák konštatujú, že o monitorovaní oficiálne informovaní neboli, no neoficiálne mali podrobné informácie o obsahu nahrávok, z ktorých boli vyšetrovateľ a dozorujúci prokurátor informovaní o taktike obhajoby Kočnera.

ÚS termín prerokovania zatiaľ nevie

„V tomto prípade prebiehajú nevyhnutné procesné úkony a aktuálne nie je možné určiť termín predbežného prerokovania,“  povedala hovorkyňa Ústavného súdu Martina Ferencová s tým, že advokáti namietajú okrem porušenia práva na rešpektovanie súkromného a rodinného života a niekoľkých ďalších práv. Advokáti prípad podali na ÚS pred dvoma týždňami.

Jana TELEKI: Kočner nemá dôvod utiecť, obžaloba je postavená na klamstvách
05 | 09 | 2019 | Jana Teleki

Rozhodoval aj Najvyšší súd

Už v roku 2016 chcel Marián Kočner od TV Markíza vymáhať milióny za zmenky v hodnote 69 miliónov eur, ktoré mali byť záväzkom ešte z čias sporu o televíziu. V roku 2018 však vyšetrovateľ obvinil Kočnera z ich falšovania a súd ho vzal do väzby. Pred súd sa kauza dostala v roku 2019 a vo februári 2020 bol Kočner senátom, v ktorom sedeli Emil Klemanič, Pamela Záleská a Ján Buvala, neprávoplatne odsúdený. Najvyšší súd SR rozhodnutie predchádzajúceho súdu potvrdil v júni 2021. Trest si Kočner odpykáva vo väzení v Leopoldove.

Facebook / Marek Para | Advokát Mariána Kočnera Marek Para

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik