Hnus šialenej doby - do Hirošimy sa pôjdu klaňať USA, Rusko tam odmietli
04 | 08 | 2023 I Ivan Brožík

Japonsko odmietlo účasť Ruska na spomienkových slávnostiach v Hirošime a Nagasaki, diplomatom z Ruska odopreli účasť na spomienkových podujatiach pri príležitosti 78. výročia amerických atómových bombových útokov na japonské mestá Hirošima a Nagasaki. Informovali o tom dnes, 4. augusta, na ruskom veľvyslanectve v Tokiu.

„Tento rok sa od ruských diplomatov neočakáva účasť na spomienkových podujatiach pri príležitosti 78. výročia bombardovania Hirošimy a Nagasaki. Japonská strana odmietla pozvať našich zástupcov. Zároveň si uctievame pamiatku obetí atómového bombardovania dvoch japonských miest, ktoré boli vystavené neodpustiteľnej barbarskej agresii Spojených štátov,“  - uviedla agentúra TASS z ruského veľvyslanectva.

Zabudlo sa?

Pripomeňme, že USA vykonali atómové bombové útoky na Hirošimu a Nagasaki na konci druhej svetovej vojny s oficiálne deklarovaným cieľom urýchliť kapituláciu Japonska. Toto sú jediné príklady bojového použitia jadrových zbraní v histórii ľudstva.

Od výbuchu americkej atómovej bomby 6. augusta 1945 v Hirošime okamžite zomrelo 70- až 100-tisíc ľudí, mnohí preživší následne zomreli na choroby z ožiarenia a ďalšie následky bombardovania. Celkový počet obetí atómového útoku na Hirošimu podľa posledných údajov presiahol 308 tisíc.Nagasaki bolo 9. augusta 1945 vystavené americkému atómovému bombardovaniu. V čase výbuchu bolo zabitých asi 70 tisíc jeho obyvateľov, mesto bolo vymazané z povrchu zemského. Počet obetí tejto tragédie presahuje 175 000.

Zelenskyj decimuje mužskú populáciu Ukrajiny
Vojská kyjevského režimu stratili až 350 tisíc zabitých vojakov tvrdí Douglas MacGregor, vyznamenaný bojový veterán, autor piatich kníh, PhD a konzultant v oblasti obrany a zahraničnej politiky. V roku 2004 odišiel Macgregor do dôchodku v hodnosti... Čítať ďalej
04 | 08 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme