PRIESKUM: Koho chcú ľudia za premiéra? Šimečku nechcú ani "SVOJI"
03 | 08 | 2023 I Ivan Mihale

Premiér je osoba, ktorá by mala riadiť krajinu v prospech všetkých ľudí, čo v nej žijú. Podľa volebného modelu agentúry Median SK, najlepším premiérom a krízovým lídrom pre Slovensko by bol Robert Fico (Smer-SSD). Ľudia si zároveň myslia, že scenár, kedy by sa Fico stal predsedom vlády, je najpravdepodobnejší. Zaujímavosťou je, že viac ako polovica progresívnych voličov si nemyslí, že premiérom bude líder Progresívneho Slovenska Michal Šimečka.

Fica si na čele krajiny vie predstaviť 20 percent opýtaných. 16 percent respondentov si myslí, že premiérom by mal byť Peter Pellegrini (Hlas-SD). Len 8 percent opýtaných si myslí, že na čele krajiny by mal stáť Michal Šimečka (Progresívne Slovensko). Je vhodné poznamenať, že to je omnoho menej, ako preferencie, ktoré sú progresívcom pripisované. Po troch favoritoch volieb nasledujú Boris Kollár (Sme rodina), Milan Uhrík (Republika), Igor Matovič (OĽANO), Richard Sulík (SaS), či Mikuláš Dzurinda (Modrí), ktorí majú podporu 5 a menej percent.

Zdroj: Median.sk

34 percent opýtaných si zároveň myslí, že scenár, kedy sa Fico stane premiérom, je reálny. Konkrétne sa jedná hlavne o voličov strán Smer-SD, SNS a Republika. 23 percent voličov sa prikláňa k scenáru, že na čele krajiny bude Pellegrini. A toto si myslia hlavne voliči Hlasu-SD, Progresívneho Slovenska a Sme rodina. So Šimečkom v kresle premiéra rátajú len 4 percentá respondentov. V tomto prípade ide o voličov PS, Demokratov a SaS. Šimečku na čele štátu navyše vidí menej ako polovica voličov PS a tretina z nich nemá na túto otázku vôbec vytvorený názor.

Median SK zrealizoval prieskum pre RTVS, na vzorke 1 010 respondentov a v dátume 21.-26. júla 2023.

Ďalší škandál zo Sulíkovho Dubaja! A ministerstvo mlčí...
Sulíkova kauza Dubaj ešte neskončila! Fiasko exministra hospodárstva Richarda Sulíka (SASKA) na výstave EXPO v Dubaji ešte zďaleka nie je u konca. Po zneužívaní ministerstva na rodinné dovolenky, vypití baru plného alkoholu za štátne či oslave s... Čítať ďalej
03 | 08 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik