Ďalší škandál zo Sulíkovho Dubaja! A ministerstvo mlčí...
03 | 08 | 2023 I Diana Zaťková

Sulíkova kauza Dubaj ešte neskončila! Fiasko exministra hospodárstva Richarda Sulíka (SASKA) na výstave EXPO v Dubaji ešte zďaleka nie je u konca. Po zneužívaní ministerstva na rodinné dovolenky, vypití baru plného alkoholu za štátne či oslave s Geisenovcami sa prevalil ďalší škandál.

Slovenský stánok na výstave EXPO v Dubaji, ktorý mal prioritne na starosti vtedajší minister hospodárstva Sulík, sprevádzal škandál za škandálom. Nielen, že si Sulík urobil v Dubaji polročnú žúrku so spolustranníkmi, priateľmi a rodinou, ale po čase začína vychádzať na povrch aj ďalšie fo pas.

Podnikateľ Karol Szász, ktorého firma zabezpečovala na výstave catering, si mal totiž ponechať majetok ministerstva hospodárstva v podobe zariadenia kuchyne a ďalšieho majetku. Príslušné položky mali byť na neho prevedené a ministerstvo na otázky ohľadom tohto prevodu neodpovedá.

Ministerstvo mlčí

Redakcia portálu nechcela novú kauzu liberálov z SaS uverejniť bez toho, aby sa ministerstva neopýtala na jeho reakciu. Otázky však, bohužiaľ, ostali nezodpovedané.

„Uveďte číslo/čísla licencií vydané pre Ministerstvo hospodárstva SR, prípadne jeho organizáciu MH SR v súvislosti s konaním Expo Dubaj s uvedením rozsahu činností, na ktoré príslušná licencia/licencie oprávňuje/ňovala MH SR. Postúpilo, alebo predalo MH SR predmetnú/predmetné licenciu/licencie MH SR inému subjektu? Ak áno akému a za akých podmienok? Čo urobilo MH SR so zariadením, ktoré obstaralo na Expo v Dubaji (zariadenie kuchyne a dalsieho mobiliaru) Komu ho postúpilo prípadne predalo? Za akú sumu? Aká bola obstarávacia cena predmetného majetku,“ znela väčšia časť otázok, ktoré redakcia portálu odoslala na ministerstvo.

FB/ RF | Sulík - EXPO Dubaj

Szász - zo štátneho si mal zariadiť vybavenie podniku

V poslednej otázke dokonca konkretizovali podozrenia, čo môže byť dôvodom toho, že ministerstvo v konečnom dôsledku  čitateľov odignorovalo. „Máme informáciu, že zariadenie kuchyne a ďalší majetok MH SR bol prevedený na pána Szásza ( resp. právnickú osobu, v ktorej figuruje), ktorý zabezpečoval catering na Expo Dubaj. Môžete potvrdiť túto informáciu?,“ opýtal sa portál ministerstva.

Podozrenia zo škandalózneho prevodu majetku kvôli mlčaniu ministerstva nie len, že pretrvávajú, no dokonca sa znásobujú. Uvidíme, či sa dočkáme patričnej reakcie a či to budú komentovať aj tzv. médiá hlavného prúdu, alebo či kauza ostane klasicky nepovšimnutá.

VIDEO z akcie v Dubaji

Notebooky a tablety z Remišovej projektu končia v ZÁLOŽNIACH!
Projekt bývalej ministerky investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Veroniky Remišovej Digitálny žiak bol zameraný hlavne na deti z marginalizovaných rodín a bol oň vraj obrovský záujem. Ukázalo sa však, že mnohé laptopy a notebooky z... Čítať ďalej
03 | 08 | 2023 | Ladislav Kováčik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik