Ktosi nás tu inšpiruje nerešpektovať rozhodnutia súdov
02 | 08 | 2023 I Eka Balašková

Advokát Martin Ribár z Občianskeho združenia Za právny štát uvažuje o tom, či bežný človek má rešpektovať rozhodnutia súdov a či skutočne platí na Slovensku toľko omieľaná rovnosť pred zákonom.

Text JUDr. Martina Ribára vám prinášame bez redakčných zásahov.

Slovensko je tesne pred predčasnými parlamentnými voľbami – naše občianske združenie je apolitické, a našou činnosťou nechcem nijako zasahovať „do predvolebného boja“, preto som zvolil takúto nie celkom bežnú „anonymizovanú“ formu dnešného statusu, a to bez uvedenia konkrétnych mien aktérov popisovanej situácie.

Fantozzi si z ľudí robí "srandu"
"Matovič ide rozdávať staré fiaty. Ľudia berte, je to za Vaše peniaze. Tento Fantozzi Vám vybrakoval vrecká na nákupoch testov a to nie len na tých predražených, v čase covidu, ale aj na tých po covide, čo už nikomu nebolo treba." Píše na webe... Čítať ďalej
02 | 08 | 2023 | Ivan Brožík

Pred pár dňami rozhodol nestranný a nezávislý súd o tom, že istý politik sa musí zdržať zverejňovania a šírenia nepravdivých, urážlivých a hanlivých výrokov o jednej mediálne známej osobe z podnikateľského prostredia.

Tento politik verejne deklaroval svoje stanovisko k uvedenému súdnemu rozhodnutiu:

„Zariadim sa podľa toho, čo mi bude doručené, vyhodnotím. Ak to rozhodnutie súdu bude v súlade s verejným záujmom, budem ho rešpektovať. Ak nebude, nebudem ho rešpektovať.“

Ak nebude, nebudem ho rešpektovať – takže, tento politik verejne povedal, že ak sa mu to nebude hodiť v jeho politickom zápase o voliča, nebude rešpektovať rozhodnutie súdu...

Toto  verejné vyjadrenie tohto politika  je neskutočné „zaujímavé“‼– tento konkrétny politik opakovane a opakovane hovoril o tom, že musia konať nestranné a nezávislé súdy, a ich rozhodnutia musia byť rešpektované!

1. Je to inšpirácia pre „bežného občana“, že nemusí rešpektovať súdne rozhodnutia s nejakou naozaj nezmyselnou výhovorkou, že rozhodnutie súdu nepovažuje za súladné s verejným záujmom ??

2. Má uvedený politik pocit, že zákony a povinnosti platia len pre bežných „smrteľníkov“, že rovnosť pred zákonom sa jeho osoby jednoducho netýka?

3️. Kde sa „stratili“ všetky tie reči o nestranných a nezávislých súdoch a o tom, ako musia byť ich rozhodnutia akceptované? Zrazu to neplatí?

4️. Stoja politici nad zákonom?

Hlas ľudu: Ako Danko v TA3 Dírera zabil
Andrej Danko si ide svoje. Vstal z popola a zdá sa, že po trojročnej prestávke opäť mieri do parlamentu. V snahe presadiť sa na svoju kandidátku zapísal zvučné mená, ktoré so svojimi ministraničkami nemali šancu uspieť. Ale nie je sám. Urobili tak... Čítať ďalej
02 | 08 | 2023 | Mária Škultétyová

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme