MO SR: Časť systému Mantis od Nemecka dorazí počas dňa do Nitry
01 | 08 | 2023 I Ivan Mihale/tasr

Do vojenského útvaru v Nitre dodajú počas dňa časť systému Mantis, ktorý Slovensko dostane od Nemecka. Ide o prehľadový rádiolokátor spolu s náhradnými dielmi. Pre TASR to potvrdila hovorkyňa Ministerstva obrany (MO) SR Mária Precner.

"Slovensko oceňuje rozhodnutie Spolkovej republiky Nemecko posilniť ochranu našej východnej hranice s Ukrajinou zabezpečovanú národnými a spojeneckými kapacitami a prostriedkami. Pripomíname, že oba systémy dostane Slovensko bezodplatne a natrvalo, a to na základe korektných vzťahov, odborných rokovaní a spoločného cieľa NATO - posilniť a ochrániť východnú hranicu, ktorej sme súčasťou," uviedla hovorkyňa.
Doplnila, že o kompletnom dodaní bude rezort informovať a systém predstaví.

Video:

ĽSNS ponúka radikálny krok
Postupné zvýšenie podielu slovenských potravín v obchodoch na 75 percent, nulová DPH na potraviny vyrobené na Slovensku a zákaz kupovania pôdy cudzincami sú opatrenia, ktoré navrhuje vo svojom programe ĽSNS. Apeluje aj na ochranu vody, pôdy a... Čítať ďalej
31 | 07 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik