Týmito slovami Zuzana Čaputová pozdravila LGBTI+
23 | 07 | 2023 I Gabriela Fedičová

V Bratislave sa konali dve podujatia. Progresívne zmýšľajúci ľudia a stúpenci LGBTI agendy sa stretli na akcii s názvom Dúhový Pride Bratislava, zástancovia tradičnej rodiny sa zase zúčastnia na národnom pochode Hrdí na rodinu. Prezidentka Zuzana Čaputová účastníkov Pride pozdravila. 

"Dnes budú LGBTI+ ľudia, spoločne s ich blízkymi a priateľmi kráčať ulicami miest, aby upozornili na svoje práva a aby si na chvíľu naplno dopriali pocit prijatia a bežného života v akceptácii. Bežného pre nás, ľudí z majority," napísala prezidentka Slovenskej republiky na sociálnej sieti.

"Hovoriť o rešpekte k ľuďom, ktorí sa ničím neprevinili, len sú odlišní, je pre mňa ako vysvetľovať, prečo je potrebné dýchať. Ale chápem, že nie všetci to vnímajú rovnako. Nemyslím tých, ktorí podporujú nenávisť, tých bude súdiť história. Niektorí však cítia iba ľudský strach, či obavu z niečoho cudzieho, niečoho čo považujú za nesprávne a neprirodzené. A tomu sa dá ľudsky rozumieť, o tom sa dá viesť dialóg," uviedľa tiež.

"Stretnutie s inakosťou je pre mňa vždy stretnutím s mojou identitou," tvrdí Zuzana Čaputová.

"Myslím tým na inakosť, ktorá je podobou ľudskosti. Na ľudí, ktorí majú inú sexuálnu orientáciu, rodovú identitu, farbu pleti, národnosť, náboženstvo. Všetky tieto identity odlišnosti sú dôležité, ale to najdôležitejšie je niečo iné. Je to človek sám, ľudská bytosť v celej svojej pestrosti, s ktorou zdieľam ľudský osud, či údel. Od ktorého nie som lepšia, či horšia, vhodnejšia či menej vhodná. Ktorú prijímam takú aká je, aj vo svojej ľudskej nedokonalosti, tak ako sa snažím prijímať seba. Sme bratia a sestry, tvoríme jedno spoločenstvo, sme si blížni, ak si prežívanie blízkosti dovolíme. Ak našu ľudskosť povýšime nad všetko ostatné," myslí si Zuzana Čaputová.

"Majme preto aj dnes radosť z toho, čo nás spája a pripomeňme si dôležitosť rešpektu, slušnosti a lásky k blížnemu," dodala prezidentka Čaputová.

V rovnakom čase sa v Bratislave konal aj pochod Hrdí na rodinu. Účastníkov prezidentka nepozdravila

Dnes sa v Bratislave koná 11-ty ročník pochodu Hrdí na rodinu. Stretávajú sa na ňom ľudia, ktorí sa zasadzujú za prijímanie modelu rodiny otec-matka-deti. Každoročne v tretej júlovej dekáde organizujú slovenský pochod, kde rodiny poobliekané v červených tričkách deklarujú svoj záujem o obrane podstaty tradičnej rodiny pred rôznymi ideológiami.

Viac v článku:

Nepochodujú proti ničomu. Sú tu ZA RODINU (VIDEO+GALÉRIA)
Dnes sa v Bratislave koná 11-ty ročník pochodu Hrdí na rodinu. Stretávajú sa na ňom ľudia, ktorí sa zasadzujú za prijímanie modelu rodiny otec-matka-deti. Každoročne v tretej júlovej dekáde organizujú slovenský pochod, kde rodiny poobliekané v... Čítať ďalej
22 | 07 | 2023 | Eka Balaskova

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik