Kto sa nám to tu začal miešať vo veľkom do politiky?
24 | 07 | 2023 I Eka Balašková

Právnička Judita Laššáková v krátkom porovnaní strán Smer-SSD a Hlas-SD cez Borisa Zalu, poradcu Petra Pellegriniho ukázala, aký je rozdiel medzi oboma stranami. Laššáková vo svojom videu tiež vysvetľuje, v čom majú k sebe blízko Hlas a PS.

Boris Zala totiž kým bol v Europarlamente mal za poradcu Michala Šimečku. Presne toho z PS. Podľa Zalu v budúcnosti ak príde k hlasovaniu o registrovaných partnerstvách, v parlamente bude Hlas za. (Medzičasom však bolo zverejnené

HLAS dementuje Zalu
"Zala tára, Fico zneužíva", napísal na sociálnej sieti Erik Tomáš z HLASu. "Vyzývam Borisa Zalu aby nevystupoval v mene strany HLAS- sociálna demokracia, keďže nie je jej členom." napísal Erik Tomáš. Rýchlo to urovnajte! "O to viac, že jeho... Čítať ďalej
22 | 07 | 2023 | Ivan Brožík
zo strany samotného HLASU - pozn.red.HD) -  Smer má Zala v mnohých názoroch za extrém. Laššáková tiež na dokrútke vysvetľuje, aký odkaz necháva prezidentke nositeľ demokracie a jej bývalý poradca Marián Leško.

Pamätáte si Borisa Zalu?

To je bývalý europoslanec, dnes člen Hlasu, ktorému v Európskom parlamente robil poslaneckého asistenta Michal Šimečka, predseda Progresívneho Slovenska. Nuž a Laššáková dokrútkou pripomína priority Hlasu.

Podľa Zalu registrované partnerstvo pre LGBT+ ľudí nie je ani najmenší problém.

„Je to akurát otázka volebnej taktiky, že z toho neurobili hlavnú tému, ale vôbec si nemyslím, že to bude pre nich v budúcnosti nejaká prekážka. Treba povedať pravdu, z hľadiska práv sexuálnych menšín sme niekde úplne na chvoste,“ konštatuje Zala, podľa ktorého Hlas v budúcnosti zahlasuje „za“. Laššáková preto prízvukuje, že je len na nás, koho si vyberieme, lebo Zala jasne povedal, ako bude v takomto prípade hlasovať Hlas.

O jedno tajomstvo do volieb menej
"Osobný poradca Petra Pellegriniho Boris Zala povedal nahlas to, čo Peter Pellegrini zatajuje pred voličmi" - tak sa začína status na profile strany SMER - SSD. "SMER - SSD berie na vedomie, že HLAS - SD chce po voľbách právne zakotviť... Čítať ďalej
22 | 07 | 2023 | Ivan Brožík

Zala o Smere

Laššáková pritom v ďalšej dokrútke púšťa Borisa Zalu, ktorý stranu Smer vníma ako konzervatívno-národnú, miestami až s extrémnymi názormi, v porovnaní s európskymi stranami. Laššáková na tomto porovnaní Hlasu a Smeru človekom, ktorý bol v oboch stranách, pričom jednu aj zastupoval v EP, dokonca „vychoval“ ďalšieho európskeho poslanca.

Prepojenie medzi Hlasom a PS je, aj keby nechceli,“ dodáva Laššáková.

Demokracia na Leškov spôsob

Marián Leško v súčasnosti aj s redaktormi Denníka N po Slovensku organizuje rôzne besedy, v rámci ktorých bránia demokraciu.

Obrana demokracie v podaní pána Leška vyzerá tak, že koaličný partner Hlas bude musieť zdisciplinovať tú politickú stranu, ktorá síce v koalícii bude, ale bude mať málo krúžkov od voličov,“ pripomína Laššáková, ktorá len zdôrazňuje rozdiel medzi Hlasom a Smerom.

A kde je v tom prezidentka?

Marián Leško pritom dáva návrh na možnosti pri zostavovaní budúcej vlády aj Zuzane Čaputovej, ako jej bývalý poradca. Leško pritom v Laššákovej dokrútke nehovoril o Hlase, ale rada tu stále funguje aj pre budúcnosť, ktorá sa týka udalostí tesne po parlamentných voľbách.

V Bratislave sa dnes koná DÚHOVÝ PRIDE aj pochod HRDÍ NA RODINU
V Bratislave sa dnes konajú dve podujatia. Progresívne zmýšľajúci ľudia a stúpenci LGBTI agendy sa stretli na akcii s názvom Dúhový Pride Bratislava, zástancovia tradičnej rodiny sa zase zúčastnia na národnom pochode Hrdí na rodinu. Organizátori... Čítať ďalej
22 | 07 | 2023 | Ladislav Kováčik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme