DRAXLER: Bude o tri desaťročia väčšina spoločnosti "inak orientovaná"?
22 | 07 | 2023 I Ladislav Kováčik

Exminister školstva Juraj Draxler konštatoval, že hoci u nás témy týkajúce sa LGBTI ľudí väčšinu spoločnosti nezaujímajú, politicky sa tu stále tlačí téma údajnej neznášanlivosti k sexuálnym menšinám.

Na úvod svojho príspevku na Facebooku Draxler poznamenal, že cez víkend sa znovu idú „oslavovať“ odchýlky, čím narážal na Dúhový Pride v Bratislave. Podľa exministra však k sexuálnym orientáciám chýba predovšetkým poctivá odborná diskusia.

Draxler upozornil, že v USA podľa oficiálnych údajov prudko narástol počet LGBTI ľudí. Vo vekovej skupine od 25 do 40 rokov sa tam dnes za geja, lesbu alebo bisexuála označuje až 10 percent ľudí. V skupine do 25 rokov je to dokonca až 20 percent.

„Čo sa to deje? Bude o tri desaťročia väčšina spoločnosti "inak orientovaná"? Alebo sa treba bližšie pozrieť na celú metodiku a dáta týchto prieskumov? Hlbšie na odpovede?,“ pýta sa Draxler. Ďalej poznamenáva, že namiesto toho, aby si spoločnosť žila rôznymi dôležitými témami, tak sa „témou“ stávajú kultúrne vojny ohľadom LGBTI.

„Lebo údajne akurát manželstvo dvoch osôb rovnakého pohlavia je vraj nutný pokrok v ľudských právach. A prečo nie štyroch osôb nejakých pohlaví, to si polygamisti ľudské práva nezaslúžia?,“ pýta sa bývalý minister.

Draxler ďalej uznáva, že tieto témy v skutočnosti väčšinu spoločnosti nezaujímajú, keďže sú veľmi špecifické. Podľa Draxlera to platí aj konkrétne na Slovensku. „Ale politicky sa tu stále tlačí téma údajnej neznášanlivosti k sexuálnym menšinám (mimochodom, aj tá neustála sexualizácia témy spolužitia o niečom svedčí),“ konštatuje exminister.

Podľa Draxlera sú to „zaujímavé“ témy, či už v USA alebo u nás. „Ale presne a práve pre odborníkov. Tak im to nechajme,“ uzatvára svoj príspevok.

Stop ideológiám, vedú k totalite!
Rafael Rafaj z hnutia Republika vysvetľuje, čo znamená jeho podpis pod petíciu proti šíreniu masívne pretláčanej LGBT+ ideológie. Vo svojom príspevku konštatuje, ako ľahko sa takéto ideológie šíria a túto aktuálne pretláčanú prirovnáva k tej,... Čítať ďalej
21 | 07 | 2023 | Eka Balašková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujem