Stop ideológiám, vedú k totalite!
21 | 07 | 2023 I Eka Balašková

Rafael Rafaj z hnutia Republika vysvetľuje, čo znamená jeho podpis pod petíciu proti šíreniu masívne pretláčanej LGBT+ ideológie. Vo svojom príspevku konštatuje, ako ľahko sa takéto ideológie šíria a túto aktuálne pretláčanú prirovnáva k tej, ktorej sme sa zbavili v novembri 1989. Totalita je totiž to, k čomu smeruje potláčanie všetkého, čo len trošku nesúhlasí s oficiálne pretláčaným názorom a preto Rafaj vyzýva k podpisu petície každého z nás.

Príspevok Rafaela Rafaja vám prinášame bez redakčných úprav

Práve som podpísal petíciu proti šíreniu a prejavom jednej z agilne pretláčaných ideológií - gender (LGBTI+) agendu. Pretože som a priori proti šíreniu, prejavom, glorifikácii a najmä riadeniu spoločnosti orgánmi verejnej moci a reprezentáciou štátu podľa akýchkoľvek ideologických dogiem. Prečo? Pretože v roku 1989 sme sa zbavili jednej 40-ročnej totalitnej ideológie (marx-leninizmu), ktorá diktovala nakoniec všetkým spôsob života, mysleinia, konania, postojov a názorov.

Česť výnimkám, ktoré sa postavili proti (bývalí politickí väzni). Pretože máme v Európe historickú pamäť na negatívne a deštrukčné pôsobenie dvoch ideológií, ktoré sa najskôr brutálne pretláčali do verejného života a potom, keď uchopili moc, nastolili totalitný režim a šírili ideologické dogmy už internacionálne skoro na celý kontinent.

Ideológia ako zdieľaná lož
Adam Votruba, český historik, filozof a etnológ, si myslí, že súčasná vládnuca ideológia sa cielene zaoberá nerovnakosťou, aby sa nemusela zaoberať otázkou nerovnosti. Komentár, ktorý sa vynikajúco hodí aj na pomery na Slovensku, uverejnil na webe... Čítať ďalej
19 | 07 | 2023 | Ivan Brožík

Preto je našou povinnosťou v mene obetí, ktoré zanechali tieto ideológie rázne odmietnuť akékoľvek opakovanie šírenia ideologických konštrukcií, pretože na konci pochodu ideológií, ktoré sa navyše  agresívne pretláčajú, je nastolenie totalitného systému, kde menšinové ideologické úderky vnútia svoje videnie spoločnosti tichej, mlčiacej či apatickej väčšine, navyše pod dohľadom "ideologickej polície".

Nevidím nijaký rozdiel v tejto hrozbe negatívnych vplyvov ideológií medzi tým, čo sme zažili a tým, čo sa teraz zo Západu opäť valí v podobe dogiem neomarxizmu, multikulturalizmu, progresívneho liberalizmu a gender (rodovej) agendy, ktoré našli oporu už na najvyšších mocenských priečkach v EÚ aj medzinárodných organizáciách, až to pripomína choromyseľnú posadnutosť.

Koncept ideológií je ako cez kopirák: oslovia svoj "utláčaný proletariát" (menšinu, triedu, demografickú skupinu alebo národ) a určia vinníka - vnútorného, triedneho alebo iného etnického nepriateľa. A začne propaganda a nátlakové akcie. A slabí začnú ustupovať, lebo každá ideológia na začiatku tvrdí, že ide len odstraňovať diskrimináciu, útlak či nespravodlivosť voči skupine obyvateľstva či celej spoločnosti a tým, ktorí sa jej postavia dáva automaticky difamačné nálepky s podporou ofenzívy režimových médií. Slabí jedinci v stáde sa zväčša stiahnu radšej do ulity,  a tak ich agresivita narastá, formalizuje sa a dokonca legitimizuje a legalizuje už aj represívnou legislatívou.

Chcete zrušiť parlament? Nechajte ho rokovať v sobotu!
Mimoriadnu schôdzu k návrhu skupiny 30 poslancov na prijatie uznesenia Národnej rady SR o kompenzačných opatreniach súvisiacich s rastom cien energií sa nepodarilo otvoriť. Po viacerých pokusoch na otvorenie schôdze neprišiel do rokovacej sály... Čítať ďalej
21 | 07 | 2023 | Ivan Brožík/TA SR

A potom získa politickú podporu populistov, prospechárov a začne choré dogmy vnucovať všetkým bez ohľadu na dopady...

Toto nechcem opäť zažiť a nechcem, aby deti a mládež indoktrinovali ideologické bludy a ich fanatickí aktivisti.

Ak si neželáte, aby vám, vašim deťom, vnukom a budúcim generáciám opäť niekto diktoval ako sa má správať, čo je "správne" si myslieť, čo sa nemá hovoriť ... lebo inak basa... tak podpíšte aj vy túto petíciu.

V hnutí REPUBLIKA aj v mojom odbornom tíme pre kutúru a médiá máme expertov aj ucelený koncept na legálne, systémové a prinicpiálne riešenie tohto spoločensky nebezpečného ľadovca, ktorý stále pod neviditeľnou hladinou rastie a rastie...

Spoločne si naň posvietime, lebo na spokojný a dobrý život potrebujeme slnko a Svetlo, ale nie slniečkárov.

Pekný deň bez ideologických dogiem, floskúl, naratívov, propagandy a indoktrinácie v mene jedinej "pravdy".

Link na podpísanie petície:

https://citizengo.org/sk/node/211499?fbclid=IwAR0CFo4v0FwSasHuTc1PQXQsBjmir4xUGcZeGm_mKapwxpyy-ntu83_-N-w

Varovanie USA - na Ukrajine hrozia vojenské vzbury
V Spojených štátoch, ale aj na samotnej Ukrajine predpovedajú nepokoje kvôli nespokojnosti v radoch ozbrojených síl Ukrajiny. S odvolaním sa na portál Politico o tom píše web iz.ru. Nespokojnosť, ktorá teraz narastá v radoch Ozbrojených síl... Čítať ďalej
21 | 07 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme