Čepček: Najviac PROGRESÍVCOV dodalo do slovenskej politiky OĽaNO
23 | 07 | 2023 I Ladislav Kováčik

Poslanec Národnej rady SR Martin Čepček sa na sociálnej sieti vyjadril k OĽaNO a k spôsobu, akým toto hnutie prijíma ľudí na svoju kandidátku.

Nezávislé osobnosti vyhodili pre názor

Čepček oznámil, že v nasledujúcich parlamentných voľbách nekandiduje. Hoci mal podľa svojich slov niekoľko ponúk z koalície či aj z opozície, nakoniec nefiguruje na žiadnej kandidátke.

Poslanec tiež uviedol, že mal počas výkonu svojho mandátu prerušený výkon funkcie riaditeľa Cirkevného centra voľného času v Nitre a s najväčšou pravdepodobnosťou sa vráti na túto pozíciu.

Čepček vyjadril sklamanie z politiky hnutia OĽaNO, za ktoré bol zvolený v minulách voľbách. Vyjadril tiež nespokojnosť s tým, ako hnutie prijíma ľudí na svoju kandidátku. „Už tam nie sú nezávislé osobnosti. Tie už buď nechcú kandidovať (asi vedia prečo) alebo ich vyhodili pre názor. Žiaľ, najviac progresívcov, hlavne v poslednom volebnom období, prinieslo do politiky práve hnutie OĽaNO. Určite to nie je konzervatívna strana ako si mnohí myslia,“ komentuje poslanec.

Čepček píše, že si svoj mandát plnil podľa svojho svedomia a programu, s ktorým išiel do volieb. To bol však podľa neho „kameň úrazu“ - že nezradil hodnoty a slobodne sa rozhodoval.

Keď Šipoš hovorí o politickom divadle
"Fraška, politické divadlo", to je podľa ideológa OĽaNO Michala Šipoša téma oddlženia samospráv. Ak odhliadneme od toho, že politické divadlo by mal od rána do večera vyčítať predovšetkým vlastnému straníckemu šéfovi, ide o cynizmus a bezcitnosť... Čítať ďalej
22 | 07 | 2023 | Ivan Brožík

Voliť menšie zlo?

Ďalej poslanec uvádza, že vstúpil do politiky ako pedagóg a chcel byť nápomocný pri ochrane našich detí a mládeže pred šírením závislostí a nemravnosti, ktoré sa stále viac a viac propagujú a spôsobujú „nenapraviteľné škody“.

Následne Čepček položí viacero otázok. Pýta sa trebárs, koho trápi, čo je a bude s našimi deťmi, ako sa politici postavili k ochrane života nenarodených detí či prečo kresťania stále ustupujú, tak ako to bolo pri zatvorení kostolov.

Podľa Čepčeka sa pred voľbami politici predbiehajú, kto chce väčšie dobro pre ľudí, ale na pozadí riešia svoje stranícke a osobné záujmy a vyvolávajú „chaos a nedôveru“. „Ak sa ľudia nechajú zmanipulovať a zvolia si cestu liberalizmu a anarchie, ovocie budeme znášať všetci,“ myslí si poslanec.

Svoj príspevok nakoniec uzatvára tým, že v nasledujúcich voľbách vlastne nie je koho voliť, lebo vernosť skutočným hodnotám neponúka nikto. „Opäť si mám vybrať menšie zlo?,“ pýta sa v závere.

O nás (progresívne) bez nás
Marián Kéry nazval svoj komentár na webe srspol.sk "Neakceptovateľné progresívne tlaky". Redakcia HD doň nijako redakčne nezasahovala z obavy, že by sa zámer tohto textu mohol nechtiac deformovať. "Veľvyslanca Slovenskej republiky v Maďarsku Pavla... Čítať ďalej
22 | 07 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik