Advokátka: Ako niekto môže vyšetrovať sám seba? (VIDEO)
22 | 07 | 2023 I Eka Balašková

Eva Mišíková je obhajkyňou expolicajta Jána Kaľavského, ktorý bol nedávno odsúdený na trest odňatia slobody a na finančný trest. Mišíková sa vyjadrila aj k tomu, že Ján Ďurka na Úrade policajnej inšpekcie nemá čo robiť.

Hoci vedenie polície stojí za povýšením Jána Ďurku známeho hlavne z kauzy okolo čurillovcov, no má toho za sebou ďaleko viac. Podľa Mišíkovej však takýto policajt nemá čo byť povýšený. Svoje v týchto veciach hrajú aj niektoré médiá, ktoré sú veľmi neobjektívne.

Rozporuplný

Ján Ďurka, niekdajší vyšetrovateľ NAKA, ktorý sa spomína hlavne v súvislosti s čurillovcami sa začiatkom júla dostal na pozíciu, z ktorej bude kontrolovať konanie policajtov. Úrad inšpekčnej služby, pod ktorý Ďurka spadá, za tým, že je to človek na správnom mieste stojí a to bol aj jeden z dôvodov, prečo bol Ivan Šimko odvolaný – hoci Ďurku aj Hamran vykresľuje v superlatívoch, má za sebou aj niekoľko veľmi nepríjemných problémov od vyhrážania sa Santusovej, až po zabudnutie služobnej zbrane a preukazu na stretnutí s členmi zločineckej skupiny.

Jeden z čurillovcov chcel kolegyni podpáliť auto, teraz jej ide šéfovať! Vitajte na Slovensku
Pavol Ďurka patrí medzi známych príslušníkom NAKA. Zviditeľnil sa všeličím. Napríklad tým, že mal spolu s niekoľkými kolegami, združenými okolo vyšetrovateľa Jána Čurillu, manipulovať trestné konania. Odborníci na právo z viacerých oblastí už... Čítať ďalej
07 | 07 | 2023 | Eka Balašková

Toto je neprípustné

Podľa Evy Mišíkovej je neprípustné, aby vyšetrovatelia, ktorí sú trestne stíhaní, boli povýšení, zvlášť aby pôsobili na inšpekcii. Na príklade svojho klienta, ktorému sa manipulovalo so spisom (vybielená konkrétna veta v spise, vynášanie zo spisov...) 

Médiá

Mišíková hovorí aj o tom, že niektoré médiá (Aktuality, Denník N a konkrétny redaktor zo SME) majú rovnaký spôsob informovania.

„Títo redaktori bez znalosti spisu, bez toho, aby reagovali aj na obhajobu, oni sami určujú dôkazy, na ktoré chcú poukázať. Chýba tu absolútna objektivita od týchto troch. Ukáže sa to aj v ďalších veciach. To nie je niečo, čo sa objavuje po prvýkrát, toto je dlhodobé, že neobjektívne informujú verejnosť,“vyčíta advokátka médiám.

Prezidentka (možno) konala protiústavne
Ústava priamo nedefinuje procedúru odobratia poverenia individuálnemu členovi dočasnej vlády, ktorá funguje bez dôvery parlamentu. To vytvára priestor na to, aby exminister vnútra Ivan Šimko podal vo veci svojho odvolania sťažnosť na Ústavný súd... Čítať ďalej
22 | 07 | 2023 | Ivan Brožík/ TA SR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik