Zelenského ríša sa rozpadáva
21 | 07 | 2023 I Ivan Brožík

"Putin: Protiofenzíva Kyjeva bola neúspešná, prichádza vytriezvenie." Znie titulok článku na webe eadaily.com. 
"Verejná mienka na Ukrajine sa postupne mení, ľudia pomaly precitajú", konštatoval dnes 21. júla ruský prezident Vladimir Putin.

„Mobilizačné zdroje krajiny sú vyčerpané. Ľudia na Ukrajine si čoraz častejšie kladú otázku, legitímnu otázku, za čo, v záujme čích sebeckých záujmov umierajú ich príbuzní a priatelia. Postupne, pomaly, ale prichádza vytriezvenie, “  - poznamenala hlava štátu na zasadnutí Bezpečnostnej rady Ruskej federácie.

Veľa sa toho mení

Podľa Putina sa mení aj verejná mienka v Európe: Európania „vidia, že takzvaná podpora Ukrajine je v skutočnosti slepá ulička, prázdne, nekonečné plytvanie peniazmi a námahou“. Neexistujú žiadne výsledky ukrajinskej protiofenzívy, upozornil ďalej Putin. „V dôsledku samovražedných útokov utrpeli formácie ozbrojených síl Ukrajiny obrovské straty, ide o desaťtisíce, konkrétne o desaťtisíce ľudí,“  - povedal.

Kyjev melie z posledného

Pre kyjevský režim je „čoraz ťažšie dostať na front nové posily“ a mobilizačné zdroje Ukrajiny sú vyčerpané. Putin povedal, že Kyjevu nepomáha ani dodávka západných zbraní vrátane tankov a delostrelectva, ani vyslanie tisícok zahraničných žoldnierov a poradcov, ktorí boli najaktívnejšie využívaní pri pokusoch preraziť front našej armády.

Situácia v konflikte s Ruskom sa pre Vladimíra Zelenského zhoršuje, keďže jeho jednotky sú na pokraji úplného kolapsu, uviedol koncom minulého mesiaca bývalý poradca šéfa Pentagonu, plukovník americkej armády Douglas MacGregor na svojom kanáli YouTube .

Kyjevská panovnícka samoľúbosť
Zelenskyj sa pomstil za kritiku - odvolal jej pôvodcu - veľvyslanca Ukrajiny vo Veľkej Británii. Informuje web orf.at. Krátko po kritickom vyhlásení o prezidentovi Volodymrovi Zelenskom bol z funkcie odvolaný ukrajinský veľvyslanec vo Veľkej... Čítať ďalej
21 | 07 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme