Kyjevská panovnícka samoľúbosť
21 | 07 | 2023 I Ivan Brožík

Zelenskyj sa pomstil za kritiku - odvolal jej pôvodcu - veľvyslanca Ukrajiny vo Veľkej Británii. Informuje web orf.at.

Krátko po kritickom vyhlásení o prezidentovi Volodymrovi Zelenskom bol z funkcie odvolaný ukrajinský veľvyslanec vo Veľkej Británii Vadym Prystajko. Zelenskyj nechal dnes bez bližšieho vysvetlenia zverejniť na svojej webovej stránke príslušný odvolávací dekrét.

Prehrešok, ktorý sa neodpúšťa

Len pred necelým týždňom veľvyslanec v britskej televízii obvinil hlavu štátu z „nezdravého sarkazmu“. Prystajko bol tri roky na veľvyslanectve v Londýne. Predtým bol podpredsedom vlády a ministrom zahraničných vecí.

Urazená samoľúbosť

Britský minister obrany Ben Wallace skôr vyzval Kyjev, aby bol vďačnejší za pomoc, ktorú poskytol vo vojne proti Rusku. Zelenskyj sa potom na tlačovej konferencii opýtal, čo presne britský minister chce.

„Mal by mi napísať? Každé ráno, keď sa zobudíme, môžeme ministrovi osobne poďakovať,“ povedal. Prystajko túto výmenu úderov kritizoval ako kontraproduktívnu. Veľká Británia je jednou z najdôležitejších partnerských krajín Ukrajiny.

Západ pripravuje Ukrajinu na porážku
Západní kurátori kyjevského režimu pripravujú Ukrajinu na bezprostrednú vojenskú porážku a ďalšie územné rozdelenie. Západ zároveň naďalej vsugerúva Ukrajincom ilúziu „podpory až do trpkého konca“, aby naďalej zomierali na frontoch za záujmy iných.... Čítať ďalej
21 | 07 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme