Danny Kollár je problém, ale ODSÚDENÝ Daniel Lipšic nie? (VIDEO)
17 | 07 | 2023 I Ladislav Kováčik

Právnička Judita Laššáková sa vo svojom videu zverejnenom na Facebooku vyjadrila k nedávnemu rozhovoru podpredsedu Národnej rady SR Juraja Blanára pre Hnonline.sk.

Matovič klame aj v noci

Laššáková v úvode videa hovorí, že Juraj Blanár (Smer-SD) tvrdil, že líder OĽaNO Igor Matovič klame od rána do večera. To podľa Laššákovej nie je pravda, pretože Matovič podľa nej klame aj v noci, keďže niektoré z jeho statusov na Facebooku boli publikované aj v noci.

Laššáková pripomína, že Blanár bol v minulosti predsedom Žilinského samosprávneho kraja. Ten podľa nej zanechal ako druhý najlepší z hľadiska ukazovateľov, napriek tomu bola za predsedníčku samosprávneho kraja zvolená Erika Jurinová. Tá podľa Laššákovej postupne dostala kraj z druhého na ôsme, teda posledné miesto v rebríčku. Keď sa minulý rok opätovne konali voľby do VÚC, Jurinová bola opäť zvolená.

Laššáková spomína, že Blanár dostal v Hnonline otázku, prečo smeráci diskutujú s Danielom Bombicom, známym aj pod menom Danny Kollár. Právničku udivuje, že sa médiá nepohoršujú v prípade špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica, ktorý bol právoplatne uznaný za vinného z usmrtenia človeka. Naopak, Lipšic podľa jej slov „vymetá jedno médium za druhým“.

Sudca Dalibor Miľan exkluzívne pre HD: JE ROZHODNUTÉ! Sudca "antirúškar" sa vracia do práce... A mainstream MLČÍ
Po dvoch rokoch sa sudca, ktorý si v pojednávacej miestnosti odmietol nasadiť rúško, od Najvyššieho správneho súdu v piatok, 14. júla, dočkal spravodlivosti. Mainstream je však ticho. Rozhodnutie senátu pod vedením Juraja Vačoka je pritom jasné.... Čítať ďalej
17 | 07 | 2023 | Eka Balašková

Platí prezumpcia neviny

Ďalej Laššáková uvádza zostrih z videa s Blanárom, pričom hovorí, že s jeho slovami sa stotožňuje. V zostrihu moderátorka konštatuje, že na Kollára sú vydané tri zatykače. Blanár sa jej potom spýta, či na Slovensku platí prezumpcia neviny. Blanár následne tiež položí otázku, že pokiaľ môže mať Slovenská republika právoplatne odsúdeného špeciálneho prokurátora, ktorý predtým ani nebol prokurátorom, prečo moderátorka stanovuje nejaké mantinely k niekomu, kto ešte nebol odsúdený. Pripomenul zásadu, podľa ktorej sa na každého obvineného treba pozerať ako na zatiaľ nevinného.

Podľa Juraja Blanára táto vláda zrušila ľuďom všetky sociálne istoty. FOTO - TASR

Moderátorka ďalej konštatovala, že Kollár podľa nej hovorí o sionistických sprisahaniach a spýtala sa, či je teda v poriadku, že členovia Smeru-SD s ním diskutujú. „To znamená, že keď on má nejaké názory, tak nikto nemôže s ním komunikovať?,“ spýtal sa Blanár protiotázku. Blanár pripomenul, že v rámci týchto rozhovorov boli komunikované úplne iné záležitosti a opäť zopakoval, že Danny Kollár nie je zatiaľ odsúdený. Podľa Blanára bola v týchto rozhovoroch reč predovšetkým o aktuálnej vnútropolitickej situácii – napríklad o porušovaní slobody slova, cenzúre, porušovaní ústavy či nedodržiavaní základných ľudských práv.

Blanár nakoniec moderátorku vyzval, aby rešpektovala prezumpciu neviny a pripomenul, že strana Smer-SD má jasný postoj ohľadne holokaustu, teda určite nejde o nejakú antisemitskú stranu.

Facebook

Kaliňák: Polícia nesmie byť závislá na Matovičovej vkladnej knižke (VIDEO)
Zdá sa, že aj odchod Štefana Hamrana z pozície policajného prezidenta sa stáva čoraz viac reálny. Už ho totiž nekritizuje len opozícia, ale o tom, že polícia nesmie robiť, čo sa jej zachce, hovorí aj prezidentkin minister Ivan Šimko. Prekvapil tým... Čítať ďalej
15 | 07 | 2023 | Eka Balašková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik