V Bielom dome a v Bruseli zošaleli?
03 | 07 | 2023 I Milan Laca

Biely dom víta plány na blokovanie slnečného žiarenia na Zemi.

Biely dom vyhlásil, že je otvorený plánu, ktorý by zabránil slnečnému žiareniu dostať sa na zemský povrch v snahe obmedziť globálne otepľovanie.

Odvážny plán, alebo šialenstvo?

Denník The Daily Mail píše, že Biely dom otvoril cestu pre odvážny plán geoinžinierstva na blokovanie slnečného žiarenia v boji proti globálnemu otepľovaniu.  Vedci však varovali, že tento postup môže mať ničivé následky.

Prečo skolaboval TITAN? (VIDEO)
Nová príčina výbuchu na potopenom batyskafe "Titan". The Independent: príčinou explózie na ponorke „Titan“ môžu byť mikrotrhliny v trupe. Trhliny? Výbuch na Titane mohli spôsobiť drobné praskliny v trupe batyskafu, povedal pre The Independent... Čítať ďalej
03 | 07 | 2023 | Milan Laca

Úradníci rozhodli!

Podľa novín, úradníci z Bieleho domu navrhli obmedziť slnečné svetlo, aby sa planéta rýchlo ochladila. Správa uvádza niekoľko spôsobov, ktoré by mohli využiť, pričom všetky by mohli viesť k potenciálne ničivým následkom. Patrí medzi ne aj zväčšovanie oblačnosti nad oceánmi, či zmenšovanie množstva cirrusových oblakov, ktoré odrážajú slnečné lúče späť na Zem.

EÚ tiež "posúdi"

Európska únia sa pripojí k medzinárodnému úsiliu s cieľom posúdiť, či rozsiahle ľudské zasahovanie do prírody, ako je odklon slnečných lúčov od zemského povrchu, alebo zmena poveternostných vzorcov planéty, sú životaschopnými možnosťami boja proti klimatickým zmenám.

JE TO TU! V Česku zverejnili zoznam „genderovo neutrálnych“ mien
České ministerstvo vnútra zverejnilo zoznam „rodovo neutrálnych“ mien, ktorý má zjednodušiť zápis mien do matrík ľuďom, ktorí sa hlásia k netradičnej genderovej identite. Zoznam vznikol na základe znaleckých posudkov a odborných stanovísk. Podľa... Čítať ďalej
03 | 07 | 2023 | Ladislav Kováčik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik