Môže za to Západ, nie my!
23 | 06 | 2023 I Milan Laca

Podoljak spojil nedostatok pozoruhodných úspechov v ofenzíve ozbrojených síl Ukrajiny s pomalosťou Západu.

Mihailo Podoljak, poradca vedúceho kancelárie prezidenta Ukrajiny, vyčítal západným krajinám príliš pomalé dodávky vojenskej techniky Ukrajine. Práve to, podľa jeho názoru, umožnilo Rusku posilniť jeho  pozície na fronte a spomalilo ofenzívu ukrajinských síl.

Čo ste robili?

„Čas je dôležitý najmä vo vojne. Čas, strávený presviedčaním partnerov, aby poskytli potrebné zbrane, sa mení na špecifické ruské opevnenia, postavené v tomto období, hlboko prekopanú líniu obrany, systém mínových polí. Zničenie ruského frontu si dnes vyžaduje rozumný a vyvážený prístup,” napísal poradca na Twitteri.

Máme svoj rozum

Podoljak poznamenal, že ukrajinské velenie " sa nespolieha na fanúšikov z tribún, ale na vojenskú vedu a rozum". Snaží sa zachraňovať životy vojakov. Takže „nečakajte akciu a zásobte sa pukancami“, povedal Podoljak. Akcie ozbrojených síl Ukrajiny na fronte nazval „tvorivé operácie na prípravu bojiska“, pričom zdôraznil, že „protiofenzíva nie je novou sezónou série na Netflixe“.

Čo hovoria iní

Podľa odhadov ruského ministerstva obrany sa ofenzíva ozbrojených síl Ukrajiny začala 4. júna. 22. júna, zdroje CNN z radov amerických vojenských predstaviteľov uviedli, že Západ mal neopodstatnené očakávania od ukrajinskej protiofenzívy. Ofenzíva Ozbrojených síl Ukrajiny, podľa nich postupuje menej úspešne, ako sa očakávalo a ruské jednotky sa ukázali byť kompetentnejšími. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj tiež priznal, že protiofenzíva ukrajinských ozbrojených síl sa vyvíja „pomalšie, ako by sme chceli“. Povedal však, že Kyjev konflikt nezmrazí, bez ohľadu na výsledok jeho ofenzívy. Podľa ruského prezidenta Vladimira Putina teraz nastal na fronte pokoj.

Washington na čele s Bidenom rozzúril Londýn
The Telegraph podľa webu eadaily.com poodhalil "nevôľu", ktorá v Londýne zavládla po tom, ako Washington zablokoval kandidatúru Británie na post šéfa NATO. Rozhodnutie USA zablokovať kandidatúru britského ministra obrany Bena Wallacea na... Čítať ďalej
23 | 06 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Zdieľať tento článok