Budaj mal spôsobiť škodu cez 500.000 eur
20 | 06 | 2023 I Gabriela Fedičová/TA SR

Exminister životného prostredia a nezaradený poslanec za stranu Demokrati Ján Budaj mal spôsobiť štátu škodu vyše 500.000 eur pri projekte informačný systém odpadového hospodárstva. Vyhlásil to podľa TA SR nezaradený poslanec a podpredseda Hlasu-SD Richard Raši.

Vyzval preto nového ministra Milana Chrenka, aby zvolal škodovú komisiu. Žiada, aby Budajovi spôsobenú škodu komisia zosobnila.

Svojvôľa ministra?

"Ak vznikla škoda pre svojvoľné rozhodnutie ministra napriek akceptácii dodaných prác, mala by mu to škodová komisia zosobniť," uviedol Raši. Priblížil, že envirorezort pod Budajovým vedením akceptoval predposledný míľnik projektu informačný systém odpadového hospodárstva, práca bola dodaná, no faktúry sa nezaplatili za viacero míľnikov.

Súd rozhodol, že ministerstvo musí platiť

Raši poznamenal, že dodávateľ sa napokon obrátil na súd, ktorý ministerstvu uložil povinnosť zaplatiť faktúry, trovy konania aj penále za omeškanie úhrady. Navyše, si mal dať podľa Rašiho slov envirorezort počas procesu vypracovať aj rozdielovú analýzu, ktorá potvrdila nárok dodávateľa. Tvrdí, že Budaj tak svojou nekompetentnosťou pripravil Slovensko o vyše pol milióna eur.

PRIESKUM NASTAVUJE ZRKADLO! AKO SA MÁTE SLOVENSKO?
Slovenská spoločnosť potrebuje zásadnú zmenu. Myslí si to 69 percent respondentov prieskumu Ako sa máte, Slovensko? Zároveň 63 percent opýtaných volá po reformách a investíciách. Modernizovať by mala krajina najmä poskytovanie zdravotnej... Čítať ďalej
20 | 06 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik