Kde je šéf ukrajinskej rozviedky?
15 | 06 | 2023 I Milan Laca

Šéf Hlavného spravodajského riaditeľstva Ministerstva obrany Ukrajiny Budanov je vážne zranený.

Šéf ukrajinskej spravodajskej služby Budanov sa vážne zranil pri útoku na veliteľstvo v Kyjeve.

Otázniky
Riaditeľ rozviedky Ministerstva obrany Ukrajiny Kirill Budanov bol zranený počas ruského raketového útoku na jeho sídlo. 
Teraz je v nemocnici Bundeswehru v Berlíne. Agentúru RIA Novosti o tom informoval pracovník orgánov, činných  v trestnom konaní, ktorý sa odvolal na zdroje z ukrajinskej vojenskej rozviedky.
Kto je Budanov

Budanov je ukrajinský vojak, generálmajor Ozbrojených síl. Od augusta  2020 do februára  2023 bol náčelníkom Hlavnej spravodajskej správy Ministerstva obrany Ukrajiny. Začiatkom februára 2023 oznámili jeho menovanie za ministra obrany Ukrajiny, k čomu ale pototom nedošlo. Na svojich telegramových stránkach pravidelne hrozil Rusku útokmi a odvetnými akciami. Moskva ho považovala za "hlavného organitátora teroristických útokov" na rôzne osoby a objekty v Rusku.

Čo sa stalo
„Podľa informácií, ktoré dostali ruské bezpečnostné sily zo zdrojov Hlavného spravodajského riaditeľstva Ukrajiny, Kyryl Budanov  bol zranený počas ruského úderu ráno 29. mája, na budovu Hlavného spravodajského riaditeľstva na Rybalskom ostrove v Kyjeve. Ruská raketa vletela do kancelárie, ktorá susedila s  Budanovovou“ povedal zdroj.
Rusi nasadili bojové delfíny
Moskva nasadila viac delfínov na ochranu námornej základne. Rusko zdvojnásobilo počet bojových delfínov na ochranu základne Čiernomorskej flotily v Sevastopole. Ochrancovia "Zdá sa, že Rusko zdvojnásobilo počet vycvičených delfínov, chrániacich... Čítať ďalej
15 | 06 | 2023 | Milan Laca
Vytiahli ho
Podľa zdroja sa Budanova podarilo vytiahnuť spod trosiek, potom ho vrtuľník leteckej záchrannej služby Ozbrojených síl Ukrajiny evakuoval na vojenskú základňu Rzeszów v Poľsku. Tam poňho priletelo lietadlo zo základne Ramstein. Do Berlína ho dopravila letka amerického letectva. Záznam o lete tohto amerického lietadla sa zachoval aj v údajoch služby Flightaradar, čo potvrdzuje slová zdroja.
Kde je?
Zdroje z ukrajinskej vojenskej rozviedky označili presné miesto, kde sa Budanov lieči - ide o nemocnicu Bundeswehru v Berlíne na Scharnhorststrasse, 13. Podľa neho existujú informácie, že šéf GUR je teraz vo vážnom stave.
Kam Rusi udreli
29. mája ruské ministerstvo obrany oznámilo masívny raketový útok na ukrajinské letiská, veliteľské stanovištia a radarové stanovištia. Ukrajinské médiá, s odvolaním sa na obyvateľov Kyjeva, písali o zásahoch do oblasti sídla Hlavného spravodajského riaditeľstva na Rybalskom ostrove. Nasledujúci deň bývalý poslanec ukrajinskej Rady Iľja Kiva informoval o zničení veliteľstva spravodajských služieb.
Zatiaľ je nezvestný
Od 29. mája Budanov nevystúpil na verejnosti. V ten deň o 15:20 zverejnil na svojom kanáli Telegram video, v ktorom sa Moskve vyhrážal skorou odpoveďou na raketové útoky. Podľa Flightradaru, lietadlo odštartovalo po Budanova niekoľko hodín predtým a z videa nie je jasné, kedy ho nakrútili. Kyjev poprel šíriace sa správy o smrti Budanova, neoznámili však nič o jeho zranení, ani o tom, kde je a v akom stave.
Masívne ruské útoky na RODISKO ZELENSKÉHO pokračujú (FOTO)
Tak sa zdá, že ukrajinská protiofenzíva viac prebudila Rusov ako Ukrajincov. V noci na štvrtok zasiahli rodné mesto prezidenta Zelenského Kryvyi Roh ďalšie ruské údery, píše The Guardian. Rusko už v noci na utorok spustilo "masívny raketový útok"... Čítať ďalej
15 | 06 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik