Masívne ruské útoky na RODISKO ZELENSKÉHO pokračujú (FOTO)
15 | 06 | 2023 I Diana Zaťková

Tak sa zdá, že ukrajinská protiofenzíva viac prebudila Rusov ako Ukrajincov. V noci na štvrtok zasiahli rodné mesto prezidenta Zelenského Kryvyi Roh ďalšie ruské údery, píše The Guardian.

Rusko už v noci na utorok spustilo "masívny raketový útok" na rodné mesto prezidenta Zelenského Krivyj Roh v strednej časti Ukrajiny. Bolo zabitých dvanásť osôb a poškodená civilná infraštruktúra.

Ruské nálety zasiahli niekoľko civilných objektov v meste, vrátane päťposchodovej budovy, uviedol starosta Krivého Rohu Oleksandr Vilkul a dodal, že „pravdepodobne sú pod troskami ľudia“.

Guvernér zverejnil fotografiu päťposchodového bytového domu so všetkými vyfúknutými oknami a z budovy vychádza dym.

Ukrajina, Krivyj Roh, zdroj: Getty Images | Ilustračná snímka.

Útok na rodisko prezidenta pokračuje

Ďalšie ruské riadené strely zasiahli v noci na štvrtok dva priemyselné komplexy v centre mesta Kryvyj Roh, uviedol guvernér regiónu Serhiy Lysak.

Lysak uviedol, že útoky spôsobili značné škody vrátane rozbitých plynovodov. "V podnikoch vypukli požiare, ktoré už záchranári uhasili.“ Pri útoku utrpel zranenia 38-ročný muž, ktorý je hospitalizovaný.

Vojenskí predstavitelia uviedli, že Rusko cez noc odpálilo štyri riadené strely. Jednu z rakiet zničila protivzdušná obrana, zvyšok zasiahol priemyselné objekty v Dnepropetrovskej oblasti, kde sa nachádza Kryvyj Roh.

Je to už druhýkrát, čo sa Kryvyi Roh – rodné mesto Volodymyra Zelenského – tento týždeň stali terčom ruských náletov, informuje The Guardian.

Počas ukrajinskej protiofenzívy: MASÍVNY RUSKÝ raketový útok (FOTO)
Rusko v noci na utorok spustilo "masívny raketový útok" na mesto Krivyj Roh v strednej časti Ukrajiny. Bolo zabitých aspoň šesť a zranených 25 osôb a poškodená civilná infraštruktúru, uviedol v utorok ráno The Guardian. "Sú tam mŕtvi a zranení,"... Čítať ďalej
13 | 06 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik