Rusi nasadili bojové delfíny
15 | 06 | 2023 I Milan Laca

Moskva nasadila viac delfínov na ochranu námornej základne.

Rusko zdvojnásobilo počet bojových delfínov na ochranu základne Čiernomorskej flotily v Sevastopole.

Ochrancovia 

"Zdá sa, že Rusko zdvojnásobilo počet vycvičených delfínov, chrániacich námornú základňu Sevastopoľ na Kryme. Táto zvýšená obrana je odpoveďou na rastúcu schopnosť Ukrajiny dostať sa do strategicky dôležitého mesta. Napriek zvýšenej pozornosti venovanej útokom rakiet a námorných bezpilotných člnov, Rusko jednoznačne vážne hovorí o hrozbe vylodenia ukrajinských špeciálnych síl,“ píše sa v článku špecializovaného vydania novín Naval News.

Už 70 miliárd Eur stála Ukrajina Európsku úniu
Európska únia poskytne Ukrajine ďaľšiu pôžičku v hodnote 100 miliónov eur na opravu poškodených zariadení v dôsledku prebiehajúcej vojny. Oznámilo to v utorok predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová. TASR správu prevzala z agentúry... Čítať ďalej
14 | 06 | 2023 | Ivan Brožík

Možno, asi, áno...

Podľa Naval News sa počet ohrád pre delfíny v meste zvýšil z troch alebo štyroch na šesť alebo sedem. Hliadky delfínov sa zvýšili a pokrývajú väčšiu oblasť. Zvieratá ochránia Sevastopoľ pred potápačmi ukrajinských špeciálnych síl, ktorí môžu preniknúť na základňu Čiernomorskej flotily. Morské cicavce majú oproti trénovaným bojovým plavcom neodmysliteľnú výhodu v rýchlosti a sile.

Načo ich cvičia

Z tohto dôvodu niektoré krajiny cvičili delfíny a iné morské cicavce, dodávajú noviny. Najznámejší program sa realizuje v americkom námorníctve. Ale robili to aj Švédsko, Izrael a Severná Kórea.

Konflikt na Ukrajine sa čoskoro skončí, hovorí Lukašenko
Bieloruský prezident Lukašenko oznámil predpoklady na ukončenie konfliktu na Ukrajine Prezident Bieloruska Alexander Lukašenko vo vysielaní "Rusko 1" vyjadril presvedčenie, že konflikt na Ukrajine sa čoskoro skončí. "Na Ukrajine túto vojnu... Čítať ďalej
14 | 06 | 2023 | Ivan Mihale

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme