Začnite jadrovú vojnu! Zbabelci!
29 | 05 | 2023 I Milan Laca

Austrálsky expert Davis vyzval Poľsko, aby začalo jadrovú vojnu v záujme Ukrajiny.

Komentátor Pavel Lisicki v článku pre denníík Do Rzeczy označil za absurdné výzvy západných expertov nebáť sa jadrovej vojny, s cieľom zachrániť Ukrajinu pred porážkou.
Zbabelci!
Návrh riskovať, aj keď by to mohlo vyprovokovať použitie jadrových zbraní, predložil bývalý predstaviteľ austrálskeho  ministerstva obrany Malcolm Davies. Strach z jadrového úderu zároveň označil za zbabelosť.
 
Ukrajinské mierové podmienky. Sú vôbec reálne?
Ukrajina navrhla protižiadosti Rusku na vyriešenie konfliktu. Podoljak navrhol Moskve podmienky na urovnanie ukrajinského konfliktu. Reakcia Mihajlo Podoljak, poradca vedúceho kancelárie prezidenta Ukrajiny Zelenského, v reakcii na ruský návrh... Čítať ďalej
27 | 05 | 2023 | Milan Laca
Naozaj?
"Rád by som od tohto odborníka počul o rozsahu ľudských obetí v dôsledku takejto taktiky," napísal Lisicki. Podľa novinára sa na Západe čoraz častejšie začalo hovoriť o neprípustnosti zmrazenia konfliktu a víťazstva Moskvy. Vôbec však nepremýšľajú o dôsledkoch tejto rétoriky. Autor poznamenal, že takýto scenár by sa zmenil na katastrofu nielen pre Kyjev, ale pre celú Európu.
A čo obete?
"Je správne propagovať príbehy, ktoré by mohli viesť k masovej smrti, zatiaľ čo sedíte bezpečne za oceánom?" spýtal sa publicista. Takíto analytici otvorene pripúšťajú, že stratégia konfrontácie s Ruskom by mohla viesť k použitiu taktických jadrových zbraní v Európe. Naďalej však presadzujú eskaláciu, s cieľom priviesť Ukrajinu späť k jej hraniciam z roku 1991, dodal Lisicki.
 
Lavrov Západu - "zahrávate sa s veľkým ohňom"
Uprostred debaty o dodávke stíhačiek F-16 na Ukrajinu Rusko dôrazne varovalo Západ, aby sa „nezahrávalo s ohňom“. „Je to hra s ohňom. Niet pochýb o tom,“ povedal minister zahraničných vecí Sergej Lavrov v rozhovore pre ruskú televíziu, z ktorého... Čítať ďalej
28 | 05 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme