Ukrajinské mierové podmienky. Sú vôbec reálne?
27 | 05 | 2023 I Milan Laca

Ukrajina navrhla protižiadosti Rusku na vyriešenie konfliktu.

Reakcia

Mihajlo Podoljak, poradca vedúceho kancelárie prezidenta Ukrajiny Zelenského, v reakcii na ruský návrh na vyriešenie konfliktu predložil svoje podmienky.  Návrh zverejnil na Twitteri.

Nekompetentní Rusi

„Požiadavky Ruska, zaslané cez ruské ministerstvo zahraničných vecí, skôr potvrdzujú právnu a skutočnú nekompetentnosť ruského vedenia. Preto sú reálne len podmienky Ukrajiny,” napísal Podoljak na svojej stránke na sociálnej sieti.

Ukrajinci vedia koľko treba stíhačiek, aby vyhrali (VIDEO)
Ministerstvo obrany vypočítalo, koľko amerických lietadiel je potrebných na úplné oslobodenie Ukrajiny. Na úplné oslobodenie územia od vojsk Ruskej federácie potrebuje Ukrajina 48 amerických lietadiel. Uvádza sa to v správe Ministerstva obrany... Čítať ďalej
27 | 05 | 2023 | Milan Laca

Čo žiadajú

Medzi podmienkami menoval okamžité stiahnutie ruských vojsk z územia Ukrajiny, uznanie plnej suverenity postsovietskych krajín, vydanie „vojnových zločincov a autorov vojny“, zníženie počtu útočných zbraní a vytvorenie demilitarizovanej zóny na území Ruska.

To nie je všetko

Žiadal tiež dosiahnuť zvolanie medzinárodnej konferencie o kontrole ruského jadrového arzenálu, vyhlásiť „reparačné platby“, vrátane dobrovoľného vzdania sa ruského majetku, zhabaného v iných krajinách, v prospech Kyjeva.

Čo na to Moskva?

Námestník ruského ministra zahraničných vecí Michail Galuzin vyhlásil, že dosiahnutie mieru na Ukrajine je možné, ak sa Kyjev vzdá svojich plánov na vstup do EÚ a NATO. Okrem toho by sa mali zastaviť útoky ukrajinskej armády, mali by sa zastaviť dodávky západných zbraní a mali by sa uznať nové územné skutočnosti.

Hrozí vraj koniec Poľska! Bude z neho Ukropol?
V Poľsku vyhlásili poplach kvôli premene krajiny na „Ukropol“. NDP: Poľsko sa stane Ukropolom kvôli okupácii krajiny ukrajinskými utečencami. Zanikne Poľsko? Poľsku hrozí zmiznutie z mapy sveta kvôli okupácii krajiny utečencami z Ukrajiny,... Čítať ďalej
27 | 05 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme