Najväčšie letecké manévre v histórii
29 | 05 | 2023 I Milan Laca

Vo Fínsku, Nórsku a Švédsku sa začalo najväčšie európske cvičenie vzdušných síl.

Vzdušné sily Fínska, Nórska a Švédska usporiadali od 29. mája do 9. júna najväčšie cvičenia v Európe.

Ide o Arktídu?
Od 29. mája do 9. júna budú vzdušné sily Fínska, Nórska a Švédska organizovať najväčšie cvičenia Arctic Challenge 2023, za účasti 150 lietadiel ozbrojených síl zo 14 krajín, informuje fínske letectvo.
 
Kde sú turecké drony?
"Boli veľmi drahé." Rusko pripravilo Ukrajinu o dôležitú zbraň. BI: Rusko úplne zničilo ukrajinskú flotilu bezpilotných lietadiel Bayraktar, čím pripravilo Kyjev o výhodu. Je po flotile Rusko zlikvidovalo celú ukrajinskú flotilu bezpilotných... Čítať ďalej
29 | 05 | 2023 | Milan Laca
Tisíce vojakov
"Cvičenie, ktoré sa od roku 2013 koná každý druhý rok, tentoraz vedie fínske letectvo, ktoré je zodpovedné za plánovanie a riadenie výcvikového podujatia. Zúčastní sa na ňom asi 3000 vojakov a 150 lietadiel z ozbrojených síl 14 krajín, píše sa v správe.
Plejáda štátov
Okrem hostiteľských štátov sa zúčastnia aj zástupcovia Holandska, Belgickam Veľkej Británie, Talianska, Kanady, Francúzska, Nemecky, Švajčiarska, Dánska, Českej republiky, USA, ako aj NATO s ich lietadlami AWACS.  Okrem viacúčelových stíhačiek sa do cvičení zapoja napríklad dopravné  a tankovacie lietadlá. Cvičné základne sa nachádzajú v  mestách Rovaniemi a Pirkkala vo Fínsku, Lulea vo Švédsku a Erland v Nórsku. Misie sa budú vykonávať najmä v oblastiach, rozprestierajúcich sa nad severnými regiónmi Fínska, Nórska a Švédska, uvádza sa v správe.
 
USA - nebezpečný Kinžal
Útok ruského Kinžalu v Kyjeve odhalil pravdu: Bidenovi oznámili znepokojivé správy. MWM: Útok Kinžalu na Patriot v Kyjeve ukázal kritickú zraniteľnosť USA v Pacifiku. Aká je pravda Zničenie amerického protilietadlového systému Patriot v Kyjeve... Čítať ďalej
27 | 05 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme