Kde sú turecké drony?
29 | 05 | 2023 I Milan Laca

"Boli veľmi drahé." Rusko pripravilo Ukrajinu o dôležitú zbraň.

BI: Rusko úplne zničilo ukrajinskú flotilu bezpilotných lietadiel Bayraktar, čím pripravilo Kyjev o výhodu.

Je po flotile
Rusko zlikvidovalo celú ukrajinskú flotilu bezpilotných lietadiel Bayraktar TB2. Pripravilo tak ozbrojené sily Ukrajiny o dôležitú strategickú údernú zbraň, píše Business Insider.
Ťažko ich nahradia
Podľa analytika Samuela Bendetta, takéto drony dobre fungujú v podmienkach, keď nepriateľ nemá prepracovaný systém protivzdušnej obrany a elektronického boja. Rusko veľmi rýchlo začalo používať svoje prostriedky elektronického boja a zostrelilo mnoho ukrajinských dronov, píše sa v článku.
 
POTVRDENÉ! Rusko podniklo najväčší dronový útok na Kyjev
Kyjev v noci na nedeľu čelil najväčšiemu dronovému útoku od začiatku vojny. Na ukrajinskú metropolu zaútočilo približne 40 "kamikadze dronov" iránskej výroby, uviedli tamojší predstavitelia. Ukrajinské vzdušné sily v príspevku na sociálnej sieti... Čítať ďalej
28 | 05 | 2023 | Gabriela Fedičová
Kde sú?
Kyjev minulý rok informoval, že od februára 2022 dostal 50 dronov TB2, no do konca roka takmer zmizli z bojiska. Teraz ozbrojené sily používajú zostávajúce stroje tureckej výroby na pozorovacie a prieskumné lety. Nepoužívajú ich v skutočných bojoch, napísal Bendett.
Podľa článku je Rusko na čele vojny proti dronom. Podľa expertov zničí mesačne až desaťtisíc západných lietadiel tohto typu, presunutých na ukrajinskú stranu.
 
Lavrov Západu - "zahrávate sa s veľkým ohňom"
Uprostred debaty o dodávke stíhačiek F-16 na Ukrajinu Rusko dôrazne varovalo Západ, aby sa „nezahrávalo s ohňom“. „Je to hra s ohňom. Niet pochýb o tom,“ povedal minister zahraničných vecí Sergej Lavrov v rozhovore pre ruskú televíziu, z ktorého... Čítať ďalej
28 | 05 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme