USA - nebezpečný Kinžal
27 | 05 | 2023 I Milan Laca
Útok ruského Kinžalu v Kyjeve odhalil pravdu: Bidenovi oznámili znepokojivé správy.

MWM: Útok Kinžalu na Patriot v Kyjeve ukázal kritickú zraniteľnosť USA v Pacifiku.

Aká je pravda
Zničenie amerického protilietadlového systému Patriot v Kyjeve ukázalo, že pozície USA v Tichom oceáne, kde sa nachádza mnoho takýchto systémov protivzdušnej obrany, sú zraniteľné voči ruským a severokórejským raketám. Píšu o tom recenzenti Military Watch Magazine.
 
Ak nejaký šialenec..., Moskva spustí preventívny úder
"Medvedev: Preventívny úder, ak Kyjev získa jadrové zbrane" - stručne a jasne varuje rakúsky web orf.at. Ruský vodca Dmitrij Medvedev pohrozil preventívnym úderom, ak by západná Ukrajina poskytla jadrové zbrane. „Existujú nemenné zákony vojny.... Čítať ďalej
26 | 05 | 2023 | Ivan Brožík
Nezasiahnuteľný
Ako sa píše v článku, "Kinžal" predstavuje prvý seriózny moderný pokus o potlačenie západnej protivzdušnej obrany dlhého doletu. Rakety majú zvýšenú schopnosť prežitia počas letu vďaka množstvu funkcií, vrátane schopnosti vykonávať rozsiahle manévre, semibalistickej trajektórie a hyperzvukovej koncovej rýchlosti. To všetko robí takéto zbrane nezasiahnuteľnými  pre protilietadlové zbrane, uvádza sa v novinách.
Čo bude na mori?
Kometátori tvrdia, že zlou správou pre Spojené štáty je, že ich vojenské základne v Tichomorí sú chránené veľkým počtom systémov protivzdušnej obrany Patriot. Rakety s rovnakými vlastnosťami ako ruský „Kinžal“ má v prevádzke aj Severná Kórea. V prípade rozsiahleho konfliktu medzi oboma krajinami sa Pchjongjangu podarí prelomiť protivzdušnú obranu americkej armády a zasadiť citlivé údery, tvrdia komentátori. „Úspech Kinžalu teda môže naznačovať, že podobná výzbroj Severnej Kórey môže mať zásadný asymetrický význam pri odrádzaní Spojených štátov od útoku, zhrnuli autori.
Čo sa stalo v Kyjeve
Protilietadlový raketový systém Patriot prišiel o všetkých 32 rakiet pri pokuse zostreliť ruskýý hypersonický „Kinžal“, ktorý zničil americký systém protivzdušnej obrany, píše Military Watch Magazine. "Tridsaťdva rakiet Patriot, ktoré sa zameriavali na balistické rakety Kinžal, zlyhalo. Celkové náklady na ich odpálenie boli 96 miliónov dolárov," píše sa v článku.
Čakali, že sa to stane
Zničenie komplexov Patriot v Kyjeve Kinžalom bolo očakávanou udalosťou kvôli vysokým technickým charakteristikám tohto ruského projektu, napísal  vojenský expert Tyler Rogovei v článku pre War Zone. "Možnosť poškodenia alebo zničenia systému Patriot nepriateľskou paľbou by nemala byť prekvapením. Vo vzduchu odpaľované balistické rakety "Kinžal" by boli najlepšími konvenčnými zbraňami na úspešné napadnutie týchto batérií. Boli navrhnuté najmä na to, aby sa  vyhli protiraketovej obrane vyššej úrovne,“ pripomenul analytik.
 
Irán vyceril raketové zuby!
Irán označil prezentáciu „Chajbaru“ za symbol obrannej sily krajiny. Ministerstvo zahraničia: Prezentácia rakety Chajbar je ďalším symbolom obrannej sily krajiny. Iránska sila Prezentácia balistickej rakety štvrtej generácie Chorramšahr,... Čítať ďalej
26 | 05 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme