Byty, ktoré Bašternák previedol na rodičov, musia ísť do konkurzu
30 | 05 | 2023 I Eka Balašková

Ladislav Bašternák je známy daňový podvodník, ktorý sa prezentoval aj tým, že majetok prepísal na svojich najbližších, čím sa chcel vyhnúť tomu, aby oň prišiel. Súd dnes rozhodol vo veci troch bytov.

Na Bašternáka podal žalobu štát, pretože svojim rodičom daroval byty v čase, keď už bol obvinený z daňových podvodov. Súd Bratislava I. dnes rozhodol, rozsudok však zatiaľ nie je právoplatný. Bašternák bol prepustený z väzenia pred rokom v januári, no nedostatkom rozhodne netrpí.

Zatiaľ neprávoplatne

Súd Bratislava I. dnes (v pondelok, 29. 5.) podľa Denníka N vyhovel žalobe, ktorú na Bašternáka podal štát. Podľa žaloby tri byty rodičom daroval Bašternák účelovo. Rozhodnutie zatiaľ nie je právoplatné. Podľa zástupcu štátu byty v bratislavskom Starom meste a v časti Vinohrady ich rodičom daroval po vznesení obvinenia a hrozilo mu odsúdenie za daňové podvody. V marci 2019 bol Krajským súdom odsúdený na 5 rokov a súčasťou trestu bolo aj prepadnutie majetku, čomu sa Bašternák chcel vyhnúť.

Biedu rozhodne netrie

Bašternák bol podmienečne prepustený na slobodu koncom januára 2022 po tom, ako si odsedel tri roky za daňové podvody. Na luxuse si potrpel vždy a zdá sa, že ani po prepustení na tom nemieni nič meniť – dcéra mu študuje na prestížnej škole, vozí sa mercedese SUV, ktorého cena sa pohybuje od 60-tisíc eur vyššie a užíva si aj svoju povestnú zbierku masívnych hodiniek.

Bašternáka nezdolala ani basa: Biedou určite netrpí!
Zle sa rozhodne nemá! Bývalý podnikateľ s blízkymi väzbami na politikov Ladislav Bašternák (49) vyšiel koncom januára podmienečne spoza mreží. Za daňový podvod si odsedel necelé tri roky. Dnes každé ráno vyváža dcéru do súkromnej školy v... Čítať ďalej
27 | 09 | 2022 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik