Matovičove lži
27 | 05 | 2023 I Ivan Brožík

Nie, to nepíše žiaden dezolát, to píše niekdajší ministr práce Ján Richter. "MATOVIČOVE LŽI O POMOCI SENIOROM", tak nazval svoj komentár na sociálnej sieti odborník.

Po tom, čo parlament konečne schválil opakovane predkladaný opozičný návrh na mimoriadnu valorizáciu penzií ešte toto leto, nezabudol sa Igor Matovič pochváliť, ako veľmi počas úradovania seniorom pomohol.

Pravda je však taká

"Vláda dva roky ignorovala volanie seniorov o pomoc v časoch extrémneho zdražovania. Valorizácia dôchodkov totiž rýchlosťou aj výškou výrazne zaostávala za zdražovaním základných životných nákladov seniorov a Igor Matovič a spol. s tým vôbec nič nerobili. Dôchodcom hodili len zopár omrviniek, čo však vôbec nemožno považovať za adekvátnu inflačnú pomoc. Desaťtisíce z nich sa preto prepadli pod hranicu chudoby.P=še Ján Richter.

Ak niekto presadil niečo pre seniorov, bola to opozícia

"Bola to až opozícia, ktorá nakoniec nedávno v parlamente presadila rozmrazenie minimálnych penzií a napokon svojimi návrhmi a tlakom spolu so seniormi prinútila aj koaličných poslancov zahlasovať za mimoriadnu valorizáciu všetkých dôchodkov už v júli tohto roka. Takáto je pravda o pomoci seniorom v najťažších časoch a žiadne Matovičove demagogické grafy realitu nezmenia."

Ján Richter. Foto: SITA/Marko Erd

Neschopná vláda Matoviča a spol

"Jeho vlády zrušením plnohodnotného 13. dôchodku, neriešením valorizácie či zmrazením minimálnych penzií pripravili seniorov za tri roky o miliardy eur. Navyše, stovky miliónov dostali od samotných seniorov do rozpočtu pre exterémne zdražovanie, pričom najmä vysoké ceny potravín neriešili vôbec.

Preto teraz ľudí nemôžu obalamutiť čiastočnými kompenzáciami po funuse, v posledných mesiacoch pred voľbami. V ťažkých časoch totiž musí štát pomáhať ľuďom v ohrození oveľa rýchlejšie a výraznejšie ako v časoch dobrých." Pripomína voličom Ján Richter.

OĽaNo sa prefarbili a Kollár zas sekunduje
Predseda Národnej rady SR Boris Kollár zvolá v pondelok 29. mája o 09.00 h v priestoroch NR SR, do rokovacej sály, mimoriadnu schôdzu iniciovanú poslancami OĽANO. TASR o tom dnes informovala riaditeľka odboru komunikácie s médiami a verejnosťou... Čítať ďalej
26 | 05 | 2023 | Ivan Brožík/TA SR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydenni