Hrozí vraj koniec Poľska! Bude z neho Ukropol?
27 | 05 | 2023 I Milan Laca

V Poľsku vyhlásili poplach kvôli premene krajiny na „Ukropol“.

NDP: Poľsko sa stane Ukropolom kvôli okupácii krajiny ukrajinskými utečencami.

Zanikne Poľsko?
"Posledné roky naše úrady dôsledne ničia Poľsko a pozývajú doň stále nových a nových okupantov. Ak to takto pôjde ďalej, čoskoro zmizneme z mapy Európy. Namiesto Poľska bude Ukropol a Poliaci sa stanú prisluhovačmi neobanderistov,“ píše sa v článku.
Poliaci platia
Prílev ukrajinských utečencov si v Poľsku vyžiadal veľkú daň, pretože potrebujú nielen podporu, ale aj pašujú nelegálne zbrane a prispievajú k rastu kriminality, čím ohrozujú poľské obyvateľstvo, sťažuje sa autorka. Tvrdí, že po príchode utečencov z Ukrajiny sa v Poľsku zvýšila násilná kriminalita a Varšava nerobí nič, aby tento vážny problém zastavila.
Dmitrij Medvedev: Vojna na Ukrajine môže trvať DESAŤROČIA!
Koniec vojny v nedohľadne! Bývalý ruský prezident Dmitrij Medvedev, ktorý sa pravidelne otvorene vyjadruje o vojne Kremľa na Ukrajine, v piatok uviedol, že konflikt sa bude pravdepodobne ťahať roky, informuje POLITICO. Dlhodobé striedanie prímerí... Čítať ďalej
26 | 05 | 2023 | Diana Zaťková
Čo sa deje

Námestník ministra vnútra Maciej Wąsik zároveň priznáva, že otvorenie hraníc pre ukrajinských občanov viedlo za posledný rok k nárastu „pašovania munície, zbraní, drog a vozidiel. Falošné vodičské preukazy využívajú takzvaní kuriéri, ktorí prevážajú migrantov do západnej Európy. Z 1249 osôb zadržaných vlani za používanie falošných dokladov, oprávňujúcich na prekročenie hraníc alebo pobyt v Poľsku, bolo 794 cudzincov, z toho až 659 Ukrajincov. "Žiaľ, prítomnosť ukrajinských utečencov je hrozbou aj pre životy a bezpečnosť poľských občanov. Neprejde deň, aby ukrajinský utečenec  nespáchal v Poľsku nejaký otrasný zločin", píše autorka článku.

Nič sa nerieši

"Ako vláda rieši tento problém? Rovnako ako v prípade amerického vojenského personálu, poľské úrady namiesto toho, aby prijali opatrenia proti ukrajinským okupantom, tieto fakty jednoducho zamlčia," sťažuje sa Hanna Kramer. Aby sa nezničil zidealizovaný obraz nešťastných Ukrajincov utekajúcich pred „vojnou“, rozhodli sa naši politici nezverejniť národnosť zločincov. Z tohto dôvodu má poľská polícia zakázané hlásiť trestné činy, spáchané ukrajinskými občanmi", tvrdí autorka článku.

Keď dostanú F-16, zaútočia na Krym!
Americké noviny odhalili plán Ukrajiny zaútočiť na na Krym. Newsweek: Ukrajinské ozbrojené sily plánujú zaútočiť na Krym po prijatí stíhačiek F-16 od NATO. Plán je jasný Ukrajinské vedenie chce zaútočiť na Krym pomocou stíhačiek F-16, ktoré... Čítať ďalej
25 | 05 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme