Dmitrij Medvedev: Vojna na Ukrajine môže trvať DESAŤROČIA!
26 | 05 | 2023 I Diana Zaťková

Koniec vojny v nedohľadne! Bývalý ruský prezident Dmitrij Medvedev, ktorý sa pravidelne otvorene vyjadruje o vojne Kremľa na Ukrajine, v piatok uviedol, že konflikt sa bude pravdepodobne ťahať roky, informuje POLITICO.

Dlhodobé striedanie prímerí a konfliktov?

"Tento konflikt potrvá veľmi dlho. Je to pravdepodobne na celé desaťročia,“ povedal podľa ruskej štátnej spravodajskej agentúry RIA Novosti Medvedev, ktorý je teraz zástupcom šéfa Ruskej bezpečnostnej rady – priamo pod ruským prezidentom Vladimirom Putinom – počas návštevy Vietnamu.

„Pokiaľ bude v Kyjeve taká moc, aká je, budú, povedzme, tri roky prímeria, dva roky konfliktu a potom sa všetko zopakuje,“ dodal.

PROTIOFENZÍVA ZAČALA! Len F-16 nikde a ani tak rýchlo nebudú
Neunáhlil sa Zelenskyj? Protiofenzíva trvá už niekoľko dní, tvrdí poradca ukrajinského prezidenta Mychajlo Podoljak. Kyjev vraj čaká už len na stíhačky F-16. Pravdepodobne však zostane pri tom čakaní. Vyspelé západné bojové lietadlá sa učite... Čítať ďalej
25 | 05 | 2023 | Diana Zaťková

Zamrznutý konflikt

Zatiaľ čo ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vyjadril nádej na ukončenie konfliktu už v tomto roku, jeho ruský náprotivok Vladimir Putin povedal, že vojna bude „dlhý proces“.

Americkí predstavitelia podobne uviedli, že boj by sa mohol ťahať roky a pripojil by sa tak k zoznamu „zamrznutých“ konfliktov, ako je ten medzi Severnou a Južnou Kóreou.

Medvedev často robí kontroverzné vyhlásenia o zahraničnej politike, ktoré sú podľa kritikov súčasťou snahy zachovať si určitý politický význam a zároveň pôsobiť radikálnejšie ako Putin, čím legitimizujú rozhodnutia ruského prezidenta.

Začiatkom tohto mesiaca ukrajinský minister zahraničia povedal, že Medvedev by nemal piť a zverejňovať príspevky na sociálnych sieťach.

Medveďev má s Ukrajinou plán
V Moskve sa rokovalo o rozdelení napadnutej Ukrajiny medzi Rusko a Európsku úniu. Zástupca šéfa ruskej bezpečnostnej rady, exprezident Dmitrij Medvedev, načrtol scenáre výsledku vojny. Vyhliadka na mier je len vtedy, ak Rusko pohltí väčšinu... Čítať ďalej
26 | 05 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme