Tom Hanks získal čestný doktorát na Harvardskej univerzite
26 | 05 | 2023 I Ivan Brožík

Dvojnásobný držiteľ Oscara Tom Hanks ("Philadelphia", "Forrest Gump") sa môže tešiť z ďalšieho ocenenia. 66-ročný herec si prevzal čestný doktorát na Harvardskej univerzite v Cambridge (Massachusetts). Informuje web orf.at.

Hanks mal príhovor ako „prednášajúci na úvod“ na promócii tohtoročných absolventov elitnej univerzity. "Neviem veľa o latinčine, enzýmoch ani svetovej politike, ale v živote som sa toho veľa naučil", vtipkoval Hanks.

"Sloboda pre každého"

Vo svojom prejave, ktorý obsahoval aj múdrosti od Marlona Branda a prirovnania k superhrdinom, Hanks zdôraznil dôležitosť boja za zachovanie pravdy. Poslucháčov vyzval, aby sa postavili za „slobodu pre všetkých“ namiesto toho, aby zostali ľahostajní.

Na veľkých amerických univerzitách je bežné, že politici či iné známe osobnosti majú na oslavách prejavy k absolventom.

Je rozdiel medzi liberálno-progresívnym režimom a Kubou?
"Kuba uťahuje skrutky. Mediálny zákon cieli na nezávislé internetové médiá. Ako web novinky.cz informuje, Kubánsky parlament jednomyseľne schválil nový reštriktívny mediálny zákon, ktorý podľa kritikov a odborníkov postihne predovšetkým nezávislé... Čítať ďalej
26 | 05 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme