Nielen agenti Ruska behajú po svete
26 | 05 | 2023 I Ivan Brožík

Ruská Štátna duma oznámila, koľko stojí USA financovanie zahraničných agentov v Rusku. Informáciu priniesol web eadaily.com.

Spojené štáty minuli v roku 2022 oficiálne približne 270 miliónov rubľov na financovanie činnosti zahraničných agentov v Rusku. Takéto údaje dnes, 26. mája, citoval Vasilij Piskarev, predseda komisie Štátnej dumy na vyšetrenie faktov zasahovania cudzích štátov do vnútorných záležitostí Ruskej federácie.

USA majú prvenstvo

„Podľa výsledkov minulého roka sa Spojené štáty americké dostali na prvé miesto v rebríčku krajín, ktoré financujú aktivity zahraničných agentov u nás. V roku 2022 vyčlenili Spojené štáty na tieto účely približne 270 miliónov rubľov. Porovnajte s objemami, ktoré dostali zahraniční agenti o rok skôr – vtedy to bolo 60 miliónov rubľov,“
 - Piskarevove slová sú citované v telegramovom kanáli komisie.

A to sú iba oficiálne údaje

Ako poslanec zdôraznil, ide len o oficiálne sledované sumy, tých skutočných je podľa neho mnohonásobne viac. Pripomenul tiež, že samotné Spojené štáty nedávno oznámili, že v rokoch 2022-2024 vynaložia približne 9,5 miliardy dolárov na „podporu demokracie vo svete“.

Ako sa míňajú peniaze na oblbovanie?

Napríklad mimovládna organizácia Freedom House zverejnila správu sponzorovanú Americkou agentúrou pre medzinárodný rozvoj, ktorá údajne zaznamenala najväčší prepad v rebríčku Ruska v ukazovateľoch demokracie za posledných 30 rokov.

 Piskarev napísal a spresnil, že ako vyplýva zo správy, moderná Ukrajina je v nej pomenovaná ako model rozvinutých demokracií, v ktorých tieto ukazovatele rastú.

„Nemohol som to bližšie komentovať, ale chcem upozorniť na jednu skutočnosť. Podľa autorov správy svoje závery zakladajú na informáciách dodaných zahraničnými agentmi,“

(A náš mainstream nič, americký agent neexistuje, iba ruský.)

Je rozdiel medzi liberálno-progresívnym režimom a Kubou?
"Kuba uťahuje skrutky. Mediálny zákon cieli na nezávislé internetové médiá. Ako web novinky.cz informuje, Kubánsky parlament jednomyseľne schválil nový reštriktívny mediálny zákon, ktorý podľa kritikov a odborníkov postihne predovšetkým nezávislé... Čítať ďalej
26 | 05 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme