Medveďev má s Ukrajinou plán
26 | 05 | 2023 I Ivan Brožík

V Moskve sa rokovalo o rozdelení napadnutej Ukrajiny medzi Rusko a Európsku úniu. Zástupca šéfa ruskej bezpečnostnej rady, exprezident Dmitrij Medvedev, načrtol scenáre výsledku vojny. Vyhliadka na mier je len vtedy, ak Rusko pohltí väčšinu susednej krajiny. Informuje web orf.at.

V Medvedevovom preferovanom variante by boli západné regióny Ukrajiny postúpené niekoľkým krajinám EÚ a východné regióny Rusku, zatiaľ čo obyvatelia centrálnych oblastí by hlasovali za pripojenie k Rusku.

To by konflikt ukončilo

S týmto výsledkom sa „konflikt skončí s dostatočnými zárukami, že sa v dlhodobom horizonte neobnoví,“ napísal Medvedev v online službe Telegram. Na druhej strane, ak časť Ukrajiny, ktorá byzostala nezávislá, vstúpi do EÚ alebo NATO, možno očakávať opätovné vzplanutie nepriateľských akcií, „s rizikom, že sa to môže rýchlo zmeniť na plnohodnotnú tretiu svetovú vojnu,“ povedal. dôverník šéfa Kremľa Vladimira Putina.

Moskva by taký scenár brala.

V scenári, ktorý je podľa neho pre Moskvu „dočasne“ prijateľný, by sa Ukrajina počas vojny úplne rozdelila medzi krajiny EÚ a Rusko, zatiaľ čo v Európe by sa vytvorila ukrajinská exilová vláda. 

Keď dostanú F-16, zaútočia na Krym!
Americké noviny odhalili plán Ukrajiny zaútočiť na na Krym. Newsweek: Ukrajinské ozbrojené sily plánujú zaútočiť na Krym po prijatí stíhačiek F-16 od NATO. Plán je jasný Ukrajinské vedenie chce zaútočiť na Krym pomocou stíhačiek F-16, ktoré... Čítať ďalej
25 | 05 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme