Koľko štát vlani "čmajzol" samosprávam - vypočítal HLAS
26 | 05 | 2023 I Ivan Brožík/TA SR

"Slovenské samosprávy zaznamenali za minulý kalendárny rok čistú stratu v hospodárení v sume 250 miliónov eur." Povedal to podľa TA SR na tlačovej konferencii v Liptovskom Mikuláši expert strany Hlas-SD pre samosprávy Michal Kaliňák.

Pripomenul že ide o dôsledok devastačných rozhodnutí expremiérov Eduarda Hegera a Igora Matoviča.

Priviedli mestá a obce na okraj krachu

"Heger v tandeme s Matovičom dostal k ekonomickej priepasti mestá, obce i samosprávne kraje. Ani raz, keď bolo treba, nedal záchranné koleso," skonštatoval Kaliňák. Reagoval tak na štvrtkovú (25. 5.) výzvu Hegera a Demokratov adresovanú predsedovi vlády odborníkov Ľudovítovi Ódorovi na pomoc samosprávam.

Samosprávy to platili z peňazí občanov, určených na zlepšenie ich života

Samosprávy boli podľa Kaliňáka nútené na bežný chod a prevádzku míňať vlastné úspory. "A to až tým spôsobom, že z vlastných peňazí museli dať takýto veľký balík, aby dosponzorovali štát. Ak sa tento rok nič nezmení, tak sú nastavené také kompenzácie a výpadky na príjmoch, ktoré môžu spôsobiť, že na konci roka budú samosprávy v mínuse až 320 miliónov eur," upozornil Michal Kaliňák.

Stále minister vlády Naď a stále "Lebofico" - vypnite ho už!
"Smerohlasákom som musel v krátkosti vysvetliť, že okrádanie vojakov neznamená nič iné, len ohrozenie našej národnej bezpečnosti. Ale čo by človek čakal od ľudí, ktorí sú dnes schopní čohokoľvek, len aby sa predrali späť k válovom a zaistili si... Čítať ďalej
26 | 05 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik