Hrozí Európe ďalšia vojna?
27 | 05 | 2023 I Milan Laca

Srbská armáda je v pohotovosti. Vučić nariadil maximálnu pripravenosť kvôli protestom na severe Kosova.

Srbský prezident Aleksandar Vučić priviedol armádu do stavu maximálnej pripravenosti vzhľadom na situáciu v samozvanom Kosove. 

Rozkaz

„Prezident Srbska a najvyšší veliteľ našich ozbrojených síl Aleksandar Vučić podpísal rozkaz zvýšiť bojovú pripravenosť jednotiek srbskej armády na najvyššiu úroveň. Nariadili urýchlený pohyb smerom k administratívnej línii s Kosovom a Metochijou,“ píše sa v článku.

Keby ho zvolili, čo by urobil nový prezident USA?
Trumpov hlavný konkurent povedal, čo by urobil s vojnou na Ukrajine ako prezident Spojených štátov. Guvernér Floridy Ron Desantis, ktorého považujú za hlavného republikánskeho konkurenta exprezidenta Donalda Trumpa v amerických voľbách sa... Čítať ďalej
25 | 05 | 2023 | Milan Laca

Protesty Srbov

Srbi sa zhromaždili na protesty v blízkosti obcí Leposavić, Zubin Potok a Zvecan na severe Kosova. Ľudia tam nechceli vpustiť kosovsko-albánske bezpečnostné sily a úradníkov. Polícia samozvanej republiky proti nim použila slzotvorný plyn a omračujúce granáty.

Nechcú uznať Kosovo 

V decembri 2022 srbský prezident Vučič povedal, že Srbsko neuzná Kosovo, nedôjde k žiadnej kapitulácii.  "Ku kapitulácii nedochádza a nebude. Toto je rozhodnutie Srbska a môj odkaz našim ľuďom v Kosove a Metochii, ktorí sú opäť nútení brániť svoje domovy na barikádach," povedal Vučić.

Chcú svoje práva 

Poukázal tiež na to, že odkazom všetkým ostatným je, vytvárať jednotky sebaobrany, rešpektovať práva a slobody Srbov a Srbska a konať v súlade s podpísanými dohodami a medzinárodným právom, pretože podľa neho je to jediná cesta ako normalizovať vzťahy. „Pokračujeme v boji všetkými zákonnými prostriedkami za mier, lepší život a budúcnosť našich detí. Srbsko vyhrá,“ povedal Vučić.

HON NA ČARODEJNICE? Vedia sa vyšetrovanie proti Marine Le Penovej
Nezávislý výbor by mal skúmal vzťah medzi francúzskou političkou Marine Le Penovej a ruským prezidentom Vladimirom Putinom. Existuje totiž podozrenie, že niekoľko ruských oligarchov podporilo prezidentskú kampaň Marine Le Penovej a politička tiež... Čítať ďalej
25 | 05 | 2023 | Gabriela Fedičová

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme